Anton-Pieter van Logtestijn: ‘Wordt de toegevoegde waarde van jouw product of dienst wel gezien?’

Terug naar overzicht
4 april 2019

Anton-Pieter van Logtestijn neemt geen blad voor de mond en het tempo in zijn trainingen ligt hoog. ‘Ik ben soms de luis in de pels’ vertelt Anton-Pieter geanimeerd, en in de voorbereiding voor de tweedaagse mastertraining Legal Trusted Advisor gaat hij niet over één dag ijs, zo blijkt uit het interview dat OSR juridische opleidingen onlangs hield met de jurist, interim-manager, coach en trainer Anton-Pieter.

‘Tijdens de training behandel ik modellen en theorieën rondom de rol van de trusted advisor, ook wel business partnership genoemd. We gebruiken de casus die wordt ingebracht door cursisten en oefenen deze bijvoorbeeld samen met acteur, de groep en met de docenten. Na de training heb je handvatten om jezelf breder te profileren en je persoonlijke effectiviteit te verbeteren. Hoe wil je dat mensen je percipiëren? Hoe verhoog je je impact?  Welke stappen ga je zetten om je doel te bereiken? Daar gaan we mee aan de slag.’

‘Ik werk het liefst in kleine groepen en in hoog tempo. Juist omdat ik zoveel mogelijk onderwerpen wil aanraken. Dat vergt wat van de deelnemers, maar als het goed is, levert het ook veel op. Er zit een investering in van beide zijden. Dat start al tijdens de intake die vooraf gaat aan de Mastertraining Legal Trusted Advisor’ vervolgt Van Logtestijn. ‘In dit initiële contact probeer ik te achterhalen welke leerdoelen de cursist heeft. Welke situaties doen zich voor, waar de deelnemer op wilt verbeteren. Aan de hand eigen praktijkvoorbeelden gaan we aan de slag.’

 ‘Ik denk overigens niet dat er één route of recept is voor het werken aan jouw rol als juridisch adviseur. Het is in mijn beleving meer trial and error en oefenen in de praktijk, dit kun je doen door overleg te plegen met peers of via intervisie. Het is goed om jezelf de kritische vraag te stellen of de toegevoegde waarde van jouw product of dienst gezien wordt en of je in staat bent om de relatie op te bouwen met jouw in- of externe klant. Zo kun je jouw waarde verhogen, zowel voor jezelf alsook voor jouw organisatie.

Anton-Pieter van Logtestijn is oprichter en eigenaar van Symbius , jurist, teamleider en coach. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau in de zakelijke dienstverlening. Als jurist heeft Anton-Pieter ruime werkervaring in de advocatuur en later als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank (DNB). Tevens bekleedde hij bij DNB de nevenfunctie van voorzitter van de Vereniging van Werknemers. In zijn functie als general counsel bij ASR Nederland NV (ASR) was hij verantwoordelijk voor de afdeling Juridische zaken en Compliance. Anton-Pieter is docent bij OSR juridische opleidingen en geeft de Mastertraining Legal Trusted Advisor.

Anton-Pieter van Logtestijn

Anton-Pieter van Logtestijn is oprichter en eigenaar van Symbius , jurist, teamleider en coach. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau in de zakelijke dienstverlening.

Matertraining Legal Trusted Advisor
'Anton-Pieter van Logtestijn: ‘Wordt de toegevoegde waarde van jouw product of dienst wel gezien?’