Women Leadership Programme

Het Women Leadership Programme (WLP) van OSR juridische opleidingen is een uniek leiderschapsprogramma voor talentvolle vrouwen met maatschap potentie en zo’n zes tot zestien jaar ervaring in de advocatuur. Het programma is ontwikkeld in zeer nauwe samenwerking met de grootste advocatenkantoren in Nederland.

Inspirerend leiderschap

Het leiderschapsprogramma voor vrouwelijke advocaten bestaat uit tien bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ga je aan de slag met de bouwstenen van inspirerend leiderschap in de juridische wereld. Denk aan ondernemerschap, personal branding en emotionele intelligentie. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke mentor in de vorm van een rolmodel uit de advocatuur. Deze mentor geeft je tips om jouw carrière in de advocatuur in de voor jou juiste richting te sturen.

Het programma heeft een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten die in dezelfde fase zitten en met vrouwelijke topadvocaten en bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten.

Het programma in het kort

  • Training, coaching en inspiratie
  • 10 intensieve sessies (inclusief een overnachting en twee diners)
  • Een prominente topadvocaat als jouw persoonlijke mentor

Brochure Women Leadership Programme

In de brochure kun je lezen wat het programma inhoudt en welke onderwerpen er aan bod komen.

Oud deelnemers aan het woord

Carlijn van Rest was advocaat bij Hogan Lovells en is inmiddels partner bij Scott+Scott. Ze vertelt over haar ervaringen en hoe ze nieuwe inzichten en vaardigheden inzet in haar dagelijkse praktijk.
Lees hier het interview met Carlijn van Rest

Vivian van der Kuil was partner bij AKD en is inmiddels partner bij DECK Advocaten. Zij is werkzaam binnen de praktijkgroep Transport & Energy. 
Lees hier het interview met Vivian van der Kuil

Mariëlle Daudt was jarenlang partner bij Baker mcKenzie en bij Jones Day, in het interview vertelt ze over haar ervaring met het Women Leadership Programma (WLP). Ooit volgde zij zelf het WLP, nu helpt ze als mentor WLP aanstormend vrouwelijk talent.
Lees hier het interview met Mariëlle Daudt

Juliana Dantas is partner corporate tax en hoofd van de Latin America Desk bij Baker McKenzie in Amsterdam. Ze nam deel aan zowel het nationale (WLP) als het internationale Women Leadership Programme (IWLP).
Lees hier het interview met Juliana Dantas

WLP

In een kleine groep werk je vanuit verschillende invalshoeken en op verschillende terreinen intensief aan jouw leiderschapsontwikkeling. Dit doe je onder leiding van topadvocaten die een voorbeeldrol vervullen in de advocatuur. Hun ervaring zorgt voor een optimale aansluiting op de praktijk. Een groot deel van de vrouwelijke topadvocaten in Nederland werkt mee aan dit programma. Hierdoor heeft het een ongekend netwerkkarakter: de uitwisseling van ervaringen met vakgenoten en met vrouwelijke topadvocaten en bestuurders speelt een belangrijke rol in de bijeenkomsten.

Inschrijven WLP

Anoek Laarman

Opleidingscoördinator

06 39 14 93 15
[email protected]
Kantoor
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht