Corona

Terug naar overzicht
Deze veelgestelde vragen zijn aanvullend op onze algemene voorwaarden.

Wij organiseren tot het eind van het jaar alle lesdagen online. Alleen wanneer het didactisch niet verantwoord is, bieden wij een cursus klassikaal aan. Denk bijvoorbeeld aan examens. Bij iedere cursus op de website kun je de locatie van de lesdag vinden.

We hebben in dit besluit alle overwegingen meegenomen, ook het verschil in cursusbeleving, en alles afwegende zijn we tot deze beslissing gekomen.

Het kabinet heeft sterk geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Wij willen voorkomen dat cursisten, docenten of medewerkers besmet raken tijdens een van onze lesdagen. Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben wij dit besluit genomen.

Wij hebben besloten om tot het eind van dit jaar de lesdagen online te organiseren.

Nee, enerzijds hebben wij de kosten voor locaties al gemaakt. Anderzijds, de kosten die bespaard worden op lunches e.d. worden nu gemaakt voor het huren van studio’s en moderatoren om cursisten en docenten optimaal te kunnen ondersteunen bij de online lesdagen.  

Nee, dit is helaas niet mogelijk. OSR heeft het besluit genomen om de lessen online te organiseren. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de veiligheid van onze cursisten, docenten en de medewerkers.

Een pc, laptop, tablet of telefoon met internetverbinding. Je ontvangt enkele dagen voor aanvang van de lesdag de link naar ons LMS-systeem Canvas waar je alle cursusinformatie kunt vinden.

Wij bieden altijd de ingang naar de lesdag via ons LMS-systeem Canvas. Hier vind je alle informatie over de cursus, inclusief de link van het platform naar de cursusdag. De lesdagen zelf worden gegeven via Zoom of BigBlueButton.

Zowel Zoom als BigBlueButton voldoen aan de eisen van de AVG.

Ondanks dat de lesdag online is, wordt er veel gebruik gemaakt van interactie in de vorm van bijvoorbeeld polls, breakout rooms en casuïstiek. Om de concentratie te behouden bouwen we meer pauzes in en een langere lunchpauze. Hierdoor duurt de lesdag mogelijk iets langer, maar een online lesdag bespaart je ook reistijd.