STAP-budget: volg voordelig een opleiding

Sinds 1 maart 2022 kan iedereen die in Nederland werk heeft of zoekt jaarlijks maximaal € 1.000,- subsidie ontvangen van de overheid voor het volgen van een training, cursus of opleiding. OSR juridische opleidingen is toegelaten tot het STAP-scholingsregister. Je kunt daarom subsidie aanvragen voor al onze opleidingen. 

OSR juridische opleidingen streeft naar een rechtvaardige samenleving. Een samenleving waarin eerlijkheid en redelijkheid centraal staan en waarin iedereen zich gehoord voelt. Wij zijn daarom heel verheugd dat met deze subsidie iedereen toegang krijgt tot de mogelijkheid een opleiding te volgen en daarmee zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt kan verbeteren. 

Met deze overheidssubsidie wordt het volgen van een opleiding een stuk voordeliger, of zelfs kosteloos. Wanneer je de opleiding of training succesvol afrondt, hoef je het bedrag niet terug te betalen. Ben jij een professional, werkzaam binnen de juridische context en wil jij je positie op de arbeidsmarkt versterken? Kies dan een opleiding bij OSR en vraag hier het STAP-budget aan.

Aanvragen van het STAP-budget

Meld je aan voor een van onze trainingen, cursussen of opleidingen. Je ontvangt dan van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij de UWV. Op 1 maart 2022 was de eerste aanvraagtermijn voor het STAP-budget gestart. Iedere twee maanden start er een nieuwe termijn. Het STAP-budget is een ontzettend groot succes, de subsidie is iedere termijn heel snel op. 

Het is dus belangrijk dat je de 1e dag van een aanvraagperiode gelijk om 10.00 uur het STAP-budget aanvraagt. De reden hiervan is de populariteit van het gelimiteerde budget. Als voorbeeld: het budget van juli was in een uur vergeven. 

Je kunt vanaf 1 september weer subsidie aanvragen. Iedere twee maanden start er een nieuwe termijn. De opleiding waarvoor je je aanmeldt, moet minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, starten. Je kan het STAP-budget maar 1 keer per jaar aanvragen.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden. Je komt in aanmerking voor STAP-budget als:

 1. je ouder bent dan 18 jaar en jonger dan de AOW-gerechtigde leeftijd;
 2. je een BSN-nummer hebt;
 3. je volksverzekerd bent. Je hebt de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering gehad;
 4. je geen andere onderwijs gerelateerde financiering of tegemoetkoming, zoals studiefinanciering ontvangt.

Je kunt voor iedere opleiding, cursus of training van OSR juridische opleidingen het STAP-budget aanvragen*! Schrijf je nu in voor een van onze opleidingen en vraag budget aan bij het UWV.

Bekijk hier ons hele aanbod

*Met uitzondering van:

 • Piketcursus psychiatrisch patientenrecht
 • Women Leadership Programme
 • International Women Leadership Programme
 • OSR-Mzl: Personenschade leergang middelzwaar letsel
 • Opleiding branche personenschade
 • MZL-instroomprogramma NIVRE expert personenschade
 • Alle examens

Heb je verder nog vragen? Ga dan naar de FAQ.

Bekijk het cursusaanbod

Cursusaanbod