drs. Pauline Verhoeven

Opleidingsmanager personenschade en letselschaderecht
Terug naar overzicht
Pauline Verhoeven

Biografie

Een actief en communicatief persoon die oplossingsgericht en met gezond verstand leerwensen van onze klanten realiseert, zo omschrijf ik mezelf. De invulling van leerwensen voor klanten geven mij de gedrevenheid en energie om het beste naar boven te halen, waarbij ik invulling geef bij OSR aan de vakinhoudelijke juridische kant, maar denk ook aan vaardigheden en competenties die nodig zijn om een ‘vak’ goed te kunnen uitoefenen.  

Als behandelaar personenschades dacht ik al niet alleen aan de juridische regels, maar ook aan het belang van ‘herstel’ van het slachtoffer en hield ik ook de pragmatische kant van de schaderegeling in het oog. In de studie Juridische Bestuurswetenschappen werd ook duidelijk dat het ‘recht’ een instrument is om te gebruiken, maar er meerdere middelen ingezet kunnen worden in een zaak, bijvoorbeeld een goede wijze van communicatie.

Na jaren in de personenschade gewerkt te hebben, heb ik de kans gekregen om bij het opleidingsinstituut van de Bank- en verzekeringswereld, NIBE-SVV, de destijds nieuwe leerwensen te mogen invullen voor de Branche Personenschade. Opleidingen met een integratie van kennis, vaardigheden en competenties. Daaruit zijn ontstaan de Leergangen Licht letsel, Middelzwaar Letsel en de Leergang Zwaar letsel. Nu bij OSR juridische opleidingen geef ik als opleidingsmanager invulling aan de Leergang Personenschade Middelzwaar letsel en alle cursussen en trainingen op dit aandachtsgebied. Met mijn ervaring weet ik wat de deelnemers moeten kennen en kunnen en ben ik sparringpartner voor nieuwe leerwensen. Door mijn jarenlange ervaring in de branche heb ik een uitgebreid netwerk van professionals die inspireren en ingezet kunnen worden als docenten op het aandachtsgebied.

Kennismaken?

App of bel voor een kop koffie: 06-27075036.

Achtergrond

Missie: de personenschaderegeling beter laten verlopen

Ik zie het als mijn missie de personenschaderegeling steeds een beetje beter te laten verlopen, door opleidingen te bieden die mensen in dit complexe vak verder helpen. Dat kan vakgericht zijn, gericht op vaardigheden, maar bijvoorbeeld op het gebied van ‘netwerken’. In het najaar van 2021 bieden we de deelnemers van de Leergang Personenschade Middelzwaar letsel een congres aan, waar we iedereen uit de opleiding met elkaar in contact brengen. Elkaar weer ‘live’ zien en spreken: oh zo belangrijk voor begrip voor elkaar en de situaties waar we ons in bevinden.