Marjolein Rietbergen

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Marjolein  Rietbergen

mevr. mr. M.P.G. Rietbergen

Functie

Advocaat bij Meesters aan de Maas te Rotterdam en kinderrechter-plv bij de Rechtbank Amsterdam

Specialisatie

personen- en familierecht

Biografie

Marjolein is sedert 1983 advocaat, gespecialiseerd in het jeugd- en familierecht. Zij woonde en werkte vele jaren in het buitenland, in Hong Kong, de USA en Ierland, waar zij betrokken was bij velerlei projecten op het gebied van jeugdrecht en jeugdzorg.

Naast haar advocatenpraktijk is zij onder meer werkzaam als dagvoorzitter bij congressen, docent in het jeugdrecht bij verschillende opleidingen, was zij lid van het Netwerk Bijzondere curatoren in jeugdzaken. Zij nam en neemt deel aan diverse projectgroepen en besturen binnen haar vakgebied, was lange tijd co-voorzitter van de Klachtencommissie van Pameijer, is lid van de VNJA (Vereniging van Nederlandse JeugdrechtAdvocaten) en was mede-oprichter en bestuurslid van de VJAR, de Vereniging JeugdrechtAdvocaten Rotterdam.
Zij aangesloten bij de VSAN (vereniging sociale advocatuur Nederland) en de FJR (vereniging voor familie en jeugdrecht)

Marjolein is kinderrechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Amsterdam, Team Familie en Jeugd.

Zij was betrokken bij de organisatie van de congressen aangaande “Zorg om de jeugdzorg” in 2008 en 2009, “Wat ik ervan vind, de stem van het kind” in mei 2013 en is co-redacteur van het boek “Zorg om de jeugdzorg” (2010)
Met anderen publiceerde zij in 2017 “de bijzondere curator, stem voor het kind in het recht.” Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd over het jeugdrecht alsmede over het door haar kantoor met Houthoff gestarte, succesvolle, samenwerkingstraject.

Marjolein maakt deel uit van de Raad van Advies van de Master jeugdrecht en is vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de koepelorganisatie onderwijs PCBO.
Zij maakte deel uit van de Adviesraad van de Stichting Bijzondere Curator Nederland en is lid van de Adviescommissie Familie- en Jeugdrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarnaast is zij lid van de redactie van REP, vakblad voor relatierecht en praktijk.

Marjolein Rietbergen geeft de volgende cursussen:

Basiscursus Jeugdrecht*

Helpt je op een effectieve manier aan de slag te gaan in het jeugdrecht
6 J (PO) Basisniveau