Rense Lubach

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Rense  Lubach

dhr. mr. dr. R.D. Lubach

Functie

Advocaat bij Nysingh Advocaten

Specialisatie

Overheidsprivaatrecht, overheidsaansprakelijkheid, publiek/privaatrecht

Biografie

‘Problemen van cliënten vertalen naar de beste juridische oplossingen’, zo omschrijft Rense Lubach zijn dagelijks werk. Strategisch denken, praktisch schakelen, dat is wat hij doet en waar hij goed in is. Rense heeft zich gespecialiseerd in het grensgebied van het publiek- en privaatrecht, met een bijzondere focus op overheidsprivaatrecht en overheidsaansprakelijkheid. Hij adviseert en procedeert voor (lokale) overheden, verzekeraars, waterschappen, non-profitorganisaties en toezichthouders in diverse geschillen.

Voordat Rense in 2016 als advocaat bij Nysingh kwam werken, deed hij in Amsterdam meer dan 10 jaar praktijkervaring op bij een groot advocatenkantoor.

Rense studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde er in 2005, en is nog altijd aan verbonden aan diezelfde universiteit als gastdocent voor het vak Bestuur, Aansprakelijkheid en Privaatrecht. Daarnaast is Rense vaste docent bij OSR Juridische Opleidingen in Utrecht. Ook treedt hij met enige regelmaat op als docent of spreker op congressen.