Merel van Deursen

Professional met persoonlijke aandacht
Terug naar overzicht
Merel van Deursen

mevr. M. van Deursen

Functie

business mediator, legal coach and trainer

Specialisatie

persoonlijke ontwikkeling, mediation

Biografie

Merel van Deursen begon haar carrière in 1991 in de advocatuur (laatstelijk partner AKD, ondernemingsrecht, M&A). Na tien jaar maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven, waar ze vijf jaar internationale fusies en overnames ‘van binnenuit’ heeft begeleid.

Sinds 2004 begeleidt zij als business mediator organisaties en hun medewerkers bij hun zakelijke conflicten, aanvankelijk in-house, vanaf 2006 zelfstandig. Zij bemiddelt in geschillen tussen medewerkers, directieleden, leden van een maatschap of conflicten met externe commerciële relaties. Vanuit haar achtergrond onderkent zij zowel de juridische belangen als de zakelijke en communicatieve omstandigheden die spelen bij conflicten.

Daarnaast werkt Merel sinds 2006 als zelfstandig legal coach en trainer: ze begeleidt succesvolle advocaten en notarissen om hun praktijk op een hoger plan te tillen. Zij leert hen om met meer succes en voldoening te werken, om effectiever leiding te geven, en om te zorgen voor een constante omzetgroei. Door haar eigen achtergrond en ervaring kent ze de dagelijkse cultuur van advocaten en notarissen door en door, voelt ze zaken feilloos aan en spreekt ze hun taal.

Als professioneel coach is Merel aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en committeert zij zich daarmee aan de NOBCO beroepscode. Als NMI registermediator is zij aangesloten bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI) en werkt conform het NMI Mediation Reglement.