Women Leadership Event

Startdatum 8 maart 2024
LocatieRestaurant Het Bosch Amsterdam
Aantal lesdagen1
Uiterste inschrijfdatum 7 maart 2024
PO punten2 NJ (PO)
Startgarantie
Women Leadership Event 20 jaar Women Leadership mag gevierd worden
20,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

2

Women Leadership Evenement op Internationale Vrouwendag

Op internationale vrouwendag 8 maart, vieren we dat twee mooie Women Leadership Programma’s (nationaal en internationaal) 20 jaar geleden zijn ontstaan. In 2004 legden een aantal vrouwelijke partners de basis om te zorgen voor meer vrouwelijke opvolging in de top van advocatenkantoren.

Om dit lustrum te vieren hebben we op 8 maart een event over vrouwelijk leiderschap. Het programma start om 16 uur met een workshop over vrouwelijke leiderschap, gevolgd door een walking dinner waarbij volop genetwerkt kan worden.

Tijdens de workshop (van 16 tot 18 uur) zal Ingrid Walrecht met een keynote de deelnemers kennis laten maken met het gedachtegoed van Secure Base Leidershap. Vanuit een korte inleiding, waarin zij ook haar persoonlijke verhaal deelt over het verlies van een ongeboren kindje deels waarmee zij in het FD heeft gestaan, staat zij stil bij het thema excelleren in een veranderende omgeving. De veranderende omgeving gaat zowel over veranderingen die zich op persoonlijk vlak voordoen zoals verlies en tegenslag, als maatschappelijke veranderingen die van invloed zijn op de praktijk van de advocaat.

Achtergrond Secure Base leiderschap

Het gedachtegoed van Secure Base Leiderschap, is geïntroduceerd in de leiderschapsontwikkeling door

psycholoog en IMD-professor George Kohlrieser. In deze visie op leiderschap – die stevig verankerd is in wetenschappelijk onderzoek en ervaring in het werken met executives en hun teams uit alle branches, landen en culturen – staat voorop dat zowel leidinggevenden als medewerkers in staat moeten zijn emotionele banden op het werk aan te gaan. Secure Base leiderschap gaat over het vergroten van emotionele intelligentie, het uitdragen van een heldere boodschap en daadkracht in de uitvoering.
De centrale gedachte van Secure Base Leiderschap is dat mensen een veilige basis nodig hebben om de defensieve natuur van ons brein uit te schakelen. Het gaat over de wortels van je leiderschap en het laten excelleren van jezelf en elkaar door het versterken van persoonlijke veerkracht. Hierdoor breng je je prestaties en die van je collega’s naar een volgend niveau. Je bent zelf een secure base en zorgt er ook voor dat je collega’s secure bases worden.

In de ultieme balans van caring en daring ontstaat psychologische veiligheid. Deze is voorwaarde om te kunnen excelleren. Veiligheid is echter geen doel op zich, maar de noodzakelijke bedding van waaruit groei en ontwikkeling van individuen, teams en de organisatie als geheel kunnen ontstaan. In excellente teams leren mensen samen van succes en nog meer van falen en tegenslag. Daar vallen alle vormen van verlies onder. Zo ontstaat een klimaat waarin mensen in verbinding de gestelde doelen halen en daar ver aan voorbij gaan.

Belangrijke thema’s die hierbij aan bod komen zijn: verbinding, veiligheid, kwetsbaarheid, dialoog, feedback vanuit vertrouwen, aanmoediging, omgaan met verlies, psychologische veiligheid en het verbinden van verleden, heden en toekomst.

Een secure base is een bron waardoor we ons welkom voelen (caring) en die ons inspireert en aanmoedigt om in verbinding de uitdagingen die het leven biedt aan te gaan (daring).

Wat is de doelgroep?

Dit evenement is bedoeld voor deelnemers, oud-deelnemers en geïnteresseerden in het OSR Women Leadership Programme.

Wat is de cursusvorm?

We starten met een twee uur durende workshop, waarna tijdens een walking dinner volop gelegenheid is om te netwerken.

Wie is de docent?

Ingrid Walrecht is 15 jaar advocaat en juridisch adviseur geweest, o.a. bij een aantal grote Zuidas kantoren, voordat zij coach, trainer en gespreksleider werd, met name voor advocatenkantoren, juridische afdelingen en het management van andere organisaties.

Belangrijke aandachtgebieden in haar werk zijn o.a. diversiteit en inclusie, (vrouwelijk) leiderschap, verbindende en impactvolle communicatie, authenticiteit en kwetsbaarheid.

Wat leer je tijdens het Women Leadership Event?

Na afloop van dit evenement:

  • Kun je de basis principes van secure base leiderschap beschrijven;
  • Weet je hoe je secure base leiderschap kunt inzetten om te presteren in een veranderende omgeving;
  • heb je bij kunnen praten met mede-cursisten uit het Women Leadership Programme dat jij gevolgd hebt;
  • Heb je je laten inspireren over vrouwelijk leiderschap door alle vrouwelijke rolmodellen die je hier ontmoet hebt.

Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?

Je bent een vrouwelijke advocate en bent geïnteresseerd in onze Women Leadership Programmes, je hebt eerder een Women Leadership Programma bij ons gevolgd, of je werkt als HR adviseur van een advocatenkantoor en bent benieuwd naar de mogelijkheden van onze vrouwelijk leiderschapsprogramma’s.

Wat ontvang je na afronding van het Women Leadership Event?

  • Een certificaat
  • 2 NJ (PO)
Datum Tijd
8 maart 2024 16:00 uur - 22:00 uur

Het programma start om 16 uur met een workshop over secure base leiderschap, gevolgd door een walking dinner waarbij je volop kunt bijpraten met oude bekenden en kunt netwerken.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina