Webinar zzp’er in de Wsnp: onderneming voortzetten of niet?

Nieuw
Webinar zzp’er in de Wsnp: onderneming voortzetten of niet?


Startdatum:


Informeer mij

Hoe maak je de juiste afweging: onderneming voortzetten of niet in de Wsnp?

Het aantal zzp’ers in Nederland is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Door de coronacrisis zullen veel zzp'ers, ondanks de steunmaatregelen, het financieel niet gaan redden. Het is vervolgens de vraag of gemeenten hen de gewenste (schuld)hulp kunnen bieden. Er zijn geluiden dat een deel van de gemeenten deze dienstverlening aan ondernemers (nog) nauwelijks op orde te heeft. Hoe moet de verwachte grote toestroom van zzp’ers met schulden opgevangen worden? De Wsnp lijkt / ondanks dat het misschien ook noodzakelijk is dat de onderneming van de zzp’er ‘doordraait’ - een manier om de schulden te saneren.

Word je als bewindvoerder benoemd in zo’n actieve onderneming, dan kom je voor de vraag te staan: moet de onderneming worden voortgezet of niet? Om die vraag te beantwoorden moet je allerlei afwegingen maken. Denk aan: Is het rendabel? Wat zijn mijn aansprakelijkheidsrisico’s?
Peter Fousert legt op systematische wijze uit welke vragen beantwoorden moeten worden om tot een weloverwogen beslissing over te kunnen gaan.

Wat is de doelgroep?

Bewindvoerders Wsnp en andere schuldenprofessionals.

Wat is de cursusvorm?

Deze cursus is een interactief webinar (deelname via microfoon en webcam) van twee uur. In het eerste uur ligt de nadruk op kennisoverdracht en in het tweede uur is er ruimschoots aandacht voor interactie aan de hand van een casus en discussie.

Wie is de docent?

Dit webinar wordt verzorgd door Peter Fousert

Wat leer je tijdens het webinar voortzetten of beëindigen van ondernemingen in de Wsnp?

Na afloop van dit webinar weet je welke afwegingen je moet maken en welke vragen je moet beantwoorden om een verantwoorde beslissing te nemen of een onderneming van een saniet moet worden beëindigd of kan worden voortgezet.

Wat ontvang je na afronding het webinar?

Na afloop van het webinar maak je een toets bestaande uit 3 korte meerkeuzevragen. De input voor de toets ontvang je tijdens het webinar. Ben je geslaagd voor de toets, dan ontvang je een certificaat. Bewindvoerders Wsnp ingeschreven bij Bureau Wsnp ontvangen 2 PE-punten.

Prijs BBW-leden

Leden van de Beroepsvereniging Bewindvoerders Wsnp betalen voor het volgen van dit webinar een gereduceerde prijs van € 90,00. Gebruik hiervoor bij inschrijving de kortingscode: BBW122.

 • Anoniem - Beoordeling: 5/10
  Ik vond de opleiding helaas niet erg zinvol. Het grootste deel van de cursus bestond uit de toelatingseisen/overwegingen om een ZZP-er al dan niet tot de wsnp toe te laten. Ik had meer behoefte aan informatie over hoe te handelen als je als bewindvoerder wsnp een benoeming krijgt van iemand die ZZP-er is. Verder vond ik de docent traag, veel uh's en herhalingen.
 • Anoniem - Beoordeling: 4/10
  De cursusleider vond ik tegenvallen. Moest heel vaak uhh zeggen en heeft alleen van een blaadje voorgelezen. Waar waren zijn eigen praktijkvoorbeelden. Wat waren/zijn de triggers waarop gelet moet worden. Jammer, dit had veel beter gekund.
 • Anoniem - Beoordeling: 5/10
  Heel eerlijk; ik vond de cursus weinig leerzaam. Hetgeen besproken werd, was eigenlijk allemaal al bekend. Het grootste deel ging over de handleiding, die we allemaal kunnen lezen op de site van de RvR. Ik had gehoopt véél meer te zien/horen wat en hoe daadwerkelijk/praktisch om te gaan met ZZP-ers in de WSNP.
 • Fenneke Maatjes - Beoordeling: 4/10
  Ik vond de opleiding matig. Ik vond het niveau van de cursus te laag, ik miste de diepgang. Het voldeed daarbij dan ook niet aan mijn verwachtingen.
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Cursus voldeed aan mijn verwachtingen. Uitleg van de cursusleider was goed.
 • Frank Strijbos - Beoordeling: 6/10
  Technisch wat rommelig. Inhoud wat mager. Eindconclusie van docent dat het (vrij vertaald) niet zo verstandig is om ZZP-ers in de Wsnp te helpen, kort door de bocht geuit aan het einde van de opleiding, niet tevredenstellend. Vooral omdat hierna de opleiding werd beëindigd zodat er niet over kon worden doorgepraat. Overigens kan zijn conclusie juist zijn. ik vraag me nu ook af waarom ik deze opleiding heb gevolgd?!

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Webinar Wsnp: vorderingen, renvooi en verificatie in de praktijk

 
Onbekend

Webinar Wsnp: de rol van de bewindvoerder bij verkoop van de eigen woning

 
Onbekend

Actualiteitencursus bewindvoering Wsnp**

Actualiteiten Wsnp en schuldenproblematiek
6 J (PO) Verdiepingsniveau

Training Vtlb verdiept**

Noodzakelijke kennisupdate na de wijziging van de vtlb-berekening in mei 2021
Verdiepingsniveau