Verdiepingscursus WIA in de praktijk**

Startdatum 9 mei 2023
LocatieThe Green House Utrecht
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
Uiterste inschrijfdatum 8 mei 2023
PO punten6 J (PO)
Startgarantie
Verdiepingscursus WIA in de praktijk**
595,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

6

Met deze cursus verwerft u zeer praktische kennis van de WAO en de in 2004 ingevoerde WIA. Deze kennis kan u van pas komen bij een kwalitatief goede advisering in ontslagzaken, maar ook in andere arbeidsrechtelijke kwesties.

De cursus behandelt de stand van zaken in de 'WIA praktijk', mede aan de hand van ontwikkelingen in de jurisprudentie, ruim10 jaar na invoering van de Wet WIA. In deze cursus wordt verdiepend ingegaan op de inkomenssituaties van de WIA- gerechtigden die weer aan het werk gaan en vervolgens ziek of werkloos worden. Hierbij wordt uiteraard ook aandacht besteed aan de arbeidsrechtelijke aspecten en de (on) mogelijkheden van het gebruik van de no- risk polis.
Ook komt de rol van werkgevers en eigenrisicodragers WGA in WIA-zaken aan de orde, waarbij onder meer gekeken wordt naar mogelijke sancties die kunnen worden opgelegd aan een werkgever.

De cursus sluit aan op het niveau van deelnemers die een redelijke basale kennis hebben van een arbeidsongeschiktheidsbeoordeling. De cursus is ook geschikt voor arbeidsrecht juristen die te maken hebben met zieke werknemers en naderend ontslag.

Wat cursisten zeggen over deze verdiepingscursus:

''Als enige niet jurist tussen de advocaten. Als dat maar goed gaat dacht ik bij aanvang. Het kwam goed. De docent Arie Wit heeft zeer veel kennis en weet het met plezier en energie te brengen. Praktisch toepasbaar. Precies waar ik voor kwam. De WIA heeft voor mij geen geheimen meer!''

Datum Tijd
9 mei 2023 09:30 uur - 17:00 uur

– Uitkeringsstromen in de Wet WIA.
– Aandachtspunten bij de beoordeling van de mate arbeidsongeschiktheid.
– Stand van zaken in de jurisprudentie t.a.v. volledige en duurzame arbeidsongeschiktheid.
– Toe- of afname van arbeidsongeschiktheid, de Amber- situaties belicht.
– De mogelijkheden van de no-riskpolis.
– Problematiek van het procesbelang in WIA-zaken.
– De rol van werkgevers en eigenrisicodragers WGA in WIA-zaken, waarbij eveneens aandacht wordt besteed aan mogelijke sancties die worden opgelegd aan een werkgever.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina