Verdiepingscursus werkgeversaansprakelijkheid**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten5 J (PO) | 5 NIVRE
Nieuw
Verdiepingscursus werkgeversaansprakelijkheid** Cursus op verdiepend niveau; Actueel en praktijkgericht; Mogelijkheid om vooraf vragen in te sturen


Startdatum:


Informeer mij

5

Verdiepingscursus werkgeversaansprakelijkheid
Werkgeversaansprakelijkheid blijft een gecompliceerd juridisch onderwerp op de grens van arbeidsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Bedrijfsongevallen zijn aan de orde van de dag en met de Chrome VI-problematiek en door PTSS-kwesties is werkgeversaansprakelijkheid een actueel onderwerp. Goed werkgevers- en werknemerschap zijn belangrijke perspectieven bij het inschatten en verdedigen van de rechtspositie vanuit werkgever of werknemer. Dus of je nu werkgevers of werknemers bijstaat, deze verdiepingscursus helpt je in alle gevallen om werkgeversaansprakelijkheidskwesties beter in te schatten en af te handelen. Je leert veel voorkomende valkuilen herkennen en krijgt inzicht in schadeclaims en handvatten om de omvang van de schade in te schatten.

In veel gevallen is werkgeversaansprakelijkheid niet eenvoudig vast te stellen. Laat staan of de schade die door de medewerker(s) is geleden, fysiek of psychisch, geheel of gedeeltelijk voor vergoeding in aanmerking komt. In deze verdiepingscursus gaan we in op werkgeversaansprakelijkheid zodat je weet welke schade je kunt vorderen en hoe je dit moet onderbouwen. Tenslotte wordt de laatste stand van zaken rondom deelonderwerpen zoals schade, zorgplicht, causaal verband en toerekening belicht.

Voor wie is deze cursus ontwikkeld?
Deze verdiepingscursus is ontwikkeld voor elke juridische professional die in zijn of haar praktijk te maken krijgt met kwesties rondom werkgeversaansprakelijkheid. Het maakt daarbij niet uit of je hierin werkgevers of werknemers bijstaat. Wij denken hierbij aan: advocaten, juristen werkzaam binnen bedrijfsleven of (semi-)overheid, rechtsbijstandjuristen of juristen werkzaam binnen verzekeringsmaatschappijen. Basiskennis van het arbeidsrecht is noodzakelijk om optimaal resultaat uit deze verdiepingscursus te halen.

Cursusvorm
Deze verdiepingscursus bestaat uit een bijeenkomst van een dag. Deze bijeenkomst wordt geleid door twee gespecialiseerde docenten met praktijkervaring; een kantonrechter en een advocaat. De interactie met de docenten, maar ook de uitwisseling van ervaringen tussen de cursisten onderling wordt als zeer waardevol ervaren.

Programma

Ochtendprogramma (mr. Tjarda Pieters)
-Inleiding, wet en procedure
-Schade geleden in uitoefening van het werk
-Zorgplicht werkgever

Middagprogramma (mr. Arlette Schijns)
– Causaal verband
– Bewijslastverdeling schade en causaliteit
– Toerekening schade aan ongeval
– Verzekeringsplicht

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina