Een specifieke deskundigheid
Op jaarbasis is het aantal slachtoffers dat om het leven komt door aan derden toe te rekenen oorzaken gelukkig relatief gering. Een professional personenschade heeft dan ook niet dagelijks een overlijdensschade in handen. Overlijdensschade is echter ingewikkeld onderdeel in personenschade en vereist specifieke deskundigheid. Kennis van onder andere het personen- en familierecht en van het sociaal verzekeringsrecht, maar niet in de laatste plaats ook van arbeidsvoorwaarden en van de fiscale wetgeving is een vereiste. Tijdens de verdiepingscursus komen deze onderwerpen aan de orde.
Om adequaat te handelen heb je inzicht nodig in het verzamelen van alle relevante gegevens en stukken die nodig zijn voor de afwikkeling van door nabestaanden geleden en nog te lijden onderhoudsschade. Dit inzicht is nodig om lange regelingstrajecten te voorkomen.
Wat is de doelgroep?
OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.
Ook cursisten die zich niet het pad van expert willen volgen, kunnen deze opleiding volgen, aangezien de inhoud van de opleiding voor de gehele branche personenschade van belang is om succesvol te functioneren, zoals letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.
Wat is de cursusvorm?
Deze verdiepingscursus bestaat uit een praktijkgerichte bijeenkomst en een deel zelfstudie.
Deze cursus is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze cursus inschrijven.
Wie is de docent?
Deze Verdiepingscursus is ontwikkeld in samenwerking met:
Hans Tiemersma
Wat leer je tijdens de verdiepingscursus personenschade: overlijdensschade?
Na afloop van deze verdiepingscursus kun je:
- de relevante regelgeving en jurisprudentie over overlijdensschade benoemen;
- de juiste gegevens en informatie verzamelen om een overlijdensschade te kunnen bepalen;
- de factoren in kaart brengen die van invloed zijn op de berekening van de vergoeding voor gederfd levensonderhoud;
- berekeningen deskundig te lezen, te begrijpen en kritisch te beoordelen;
- een (eenvoudige) schadeberekening maken;
- de oude en de nieuwe rekenmethodiek uitleggen.
Welke voorkennis en ervaring heb je nodig?
Je hebt hbo-denkniveau. Deze cursus bouwt voort op de basisopleiding van de NIVRE Register-Expert en ziet specifiek toe op de verdere vaktechnische opleiding en ontwikkeling van de Personenschade-expert.
Wat ontvang je na afronding van de verdiepingscursus personenschade: overlijdensschade?
Een bewijs van deelname.
Ben je NIVRE-RE en wil je deze cursus als nascholing volgen in het kader van je permanente educatie? Dan kun je hiervoor op individuele basis NIVRE punten aanvragen bij het NIVRE.