Verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen**

Startdatum20 april 2023
LocatieSpace to Create Utrecht CS
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
Uiterste inschrijfdatum 23 maart 2023
PO punten5J (PO)
Nieuw
Verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen** Vind de juiste balans tussen publieke en private activiteiten
625,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

5

In de verdiepingscursus onderwijsrecht: onderwijs en ondernemen, behandelen we onderwerpen die van belang zijn om een verantwoorde invulling aan de publiek-private samenwerking te geven. Tijdens de cursus gaan we in op de grenzen die zijn gesteld aan de inzet van publieke middelen aan private activiteiten en de wettelijke regelingen en de beleidsmatige invulling die daaraan is gegeven. Ook contract- en structuurvragen, die je helpen om de publieke verantwoording te borgen en de schijn van private inmenging in te perken komen aan bod. Want hoe blijf je in het grijze gebied toch aan de goede kant van de lijn. Daarnaast is het als deelnemer mogelijk om je eigen casus in te zenden. De docent zal de casus (of een gedeelte daarvan) tijdens de lesdag behandelen om de theorie te illusteren.

Onderwijs staat steeds minder op zichzelf en onderwijsorganisaties werken steeds nauwer samen met private partijen. Van basisscholen die samenwerken met kinderopvang, tot wetenschappers die optrekken met het bedrijfsleven. De scheiding tussen publieke en private activiteiten is soms diffuus en heeft tegelijk de bijzondere aandacht van het ministerie en de onderwijsinspectie. Na deze verdiepingscursus ben je volledig op de hoogte van actuele juridische en bestuurlijke vragen omtrent publiek-private samenwerking. Dat geeft houvast om concrete vragen in de dagelijkse praktijk (als adviseur, of als beleidsmaker) te duiden en in perspectief te plaatsen.

Doelgroep

Deze verdiepingscursus onderwijsrecht is bedoeld voor advocaten, schooldirecties, stafleden van besturen en medezeggenschapsraden.

Benodigde kennis en ervaring

Om succesvol aan deze verdiepingscursus deel te nemen is basiskennis van het onderwijsrecht, of ruime praktijkervaring op het gebied van financiële processen binnen onderwijsorganisaties, noodzakelijk. De Basisopleiding onderwijsrecht (PO en VO of mbo/hbo/wo) is hiervoor een goede basis.

Cursusvorm

Deze verdiepingscursus bestaat uit een bijeenkomst van een dag.

Docent

Deze cursus wordt verzorgd door mr. Jochem Streefkerk, expert in het onderwijsrecht en ervaren adviseur in het semipublieke domein. Lees hier meer over Jochem.

Wat leer je?

Na afloop van deze verdiepingscursus:

  • kun je de wettelijke regelingen benoemen voor de aanwending van publieke middelen voor private activiteiten;
  • kun je precies uitleggen welke grenzen gesteld zijn aan de inzet van publieke middelen voor private activiteiten, alsmede de grenzen van aanwending van private middelen voor publieke activiteiten;
  • Weet je wat je moet doen en laten om publieke verantwoording voldoende te borgen.

Na afronding ontvang je:

Een bewijs van deelname en 5 PO punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE cursus.

Datum Tijd
20 april 2023 09:30 uur - 16:00 uur

  • Anoniem - Beoordeling: 9/10
    Ik vond de opleiding steengoed, alles klopte: zeer kundige trainer, mooie samenhang tussen de verschillende onderwerpen en goede diepgang.
  • Marie-Désirée Marie-Désirée van Herwijnen - Beoordeling: 9/10
    De verdiepingscursus Onderwijs en Ondernemen geeft voor de gehele onderwijssector het complexe palet van raakvlakken tussen publiek en privaat weer: een mooi overzicht. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden vervolgens aspecten behandeld waar de wet- en regelgeving inconsistenties geeft. Het geheel vindt plaats in een uitstekende dialoog.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Training Advocaat en Ondernemer

 
Nieuw
Leer nog beter netwerken op basis van jouw persoonlijke stijl
6 NJ PO Onbekend

Basisopleiding insolventierecht*

Leg naast de juridische ook de bedrijfseconomische basis; Lesdag 3 is ook los te volgen!
15 PO J Basisniveau

Basiscursus mededingingsrecht

 
Nieuw
3 J (PO) Onbekend

Basisopleiding onderwijsrecht mbo/hbo/wo*

Heterogene groepen met zowel bestuurders uit het onderwijs als juristen
30 PO J Basisniveau