Training omgaan met cultuurverschillen**

Startdata26 september 2024, 1 oktober 2024, 15 april 2025, 17 juni 2025, 14 oktober 2025
NiveauVerdiepingsniveau
Aantal lesdagen1
PO punten5 PO (NJ)
Training omgaan met cultuurverschillen** Bewustwording van culturele verschillen in de communicatie en hoe je dat kunt inzetten
Vanaf 800,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

5

Betrokkenen uit verschillende culturen

Als professional in de personenschaderegeling heb je te maken met onderhandelingen met betrokkenen uit verschillende culturen. Tijdens de training Omgaan met cultuurverschillen binnen personenschadezaken wordt het begrip cultuur behandeld en gaan we in op de waarde van cultuur en de valkuilen die je tegen kunt komen. Ook stereotypen, vooroordelen en discriminatie komen aan bod. Ten slotte gaan we in op communicatie met verschillende culturen en technieken waarmee je regie kunt voeren in een gesprek.

Wat jij als normaal gedrag ervaart, kan door iemand anders verkeerd worden geïnterpreteerd. Er wordt vaak gezegd: ‘behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden’, maar beredeneer dit eens andersom. Verdiep je in een ander en sta open om nieuwe culturen te leren kennen. Dit helpt je doel binnen een personenschadezaak te realiseren. Mensen zijn meer open en werken beter samen als zij vertrouwen in jou hebben en ervaren dat jij ook bereid bent om je aan te passen.

Wat is de doelgroep?

OSR juridische opleidingen heeft voor het NIVRE een opleiding samengesteld die voldoet aan alle eisen die het NIVRE stelt aan de Vaktechnische opleiding voor personenschade-experts.

Ook cursisten die zich niet het pad van expert willen volgen, kunnen deze opleiding volgen, aangezien de inhoud van de opleiding voor de gehele branche Personenschade van belang is om succesvol te functioneren in deze branche, zoals letselschade advocaten, belangenbehartigers, letselschadebehandelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandsverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus.

Wat is de cursusvorm?

De training is een dynamische bijeenkomst waarin gefocust wordt op onbewust gedrag, vooroordelen en het leren communiceren. Ook worden er verschillende situaties uit de praktijk geoefend met een acteur.

Deze training is onderdeel van de opleiding branche personenschade. Je kunt je ook apart voor deze training inschrijven.

Wie is de docent?

Yvonne Mocking

Wat leer je?

Na de training:

 • Kun je meningen van feiten onderscheiden
 • Ben je in staat om de communicatiekenmerken van een cultuur te observeren en te benoemen
 • Ben je in staat om je te verplaatsen in de ander en deze persoon te begrijpen
 • Kun je persoonlijke actiepunten vaststellen wanneer je een gesprek hebt met iemand uit een andere cultuur

Wat ontvang je na afronding van de training?

Een bewijs van deelname.

Inhoud en werkwijze


Tijdens deze interactieve dag staan de volgende onderwerpen staan op het programma:

 • Wat is een cultuur, de waarde, de valkuilen
 • Verschil tussen feiten en meningen
 • Stereotypen – Vooroordelen – Discriminatie
 • Cultuur en communicatie, waar zit de ruimte
 • Regie voeren in een gesprek, balans tussen inhoud en vormGedurende deze dynamische dag wordt er met veel geoefend met korte praktijksituaties.

 • Anoniem - Beoordeling: 6/10
  Enthousiaste docent die duidelijke uitleg gaf. De theorie was m.i. erg algemeen en had meer toegespitst kunnen zijn op concrete dillema's of vraagstukken waar je in letselschade mee van doen hebt. Het laatste gedeelte van de training 'grenzen stellen' viel helaas in het niets omdat ook dit gedeelte niet voldoende overeen kwam met de praktijk.
 • Ewald Jansen - Beoordeling: 7/10
  Goede trainer en actrice. Echter de training was m.i. niet specifiek gericht op cultuurverschillen.
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  Prima training, mijns inziens wel meer gericht om communicatieve vaardigheden dan echt multiculturele aspecten.
 • Esmeralda Esmeralda Schijff - Beoordeling: 8/10
  Ik vond het een erg leuke en leerzame dag. Er was een goede afwisseling tussen praktijk en theorie.
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  Heel erg interactief en leerzaam. She rocks!!
 • Ewout Ewout Wolf - Beoordeling: 8/10
  De training werd erg leuk gegeven. Er was veel interactie tussen de docent en de cursisten. Het was een zeer leerzame training. Er werden veel situaties in de praktijk besproken en er was ruimte voor zelfreflectie. Tijdens het oefenen met de gesprekken was het even zoeken naar de storing die nagebootst moest worden. Dat kan iets beter de volgende keer.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Veelgestelde vragen
Deel deze pagina

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste belangrijke informatie ontvangen over de opleidingen en trainingen binnen jouw rechtsgebieden? Schrijf je dan hier in.