Training Gespreksleider Gestructureerd Intercollegiaal Overleg

PO punten4 NJ (PO)
Nieuw
Training Gespreksleider Gestructureerd Intercollegiaal Overleg


Startdatum:


Informeer mij

4

Heeft jouw kantoor gekozen voor Gestructureerd Intercollegiaal Overleg (GIO) om te voldoen aan de kwaliteitstoetsen van de Nederlandse Orde van Advocaten? Ben jij aangewezen als begeleider en zou je je vaardigheden als gespreksleider willen aanscherpen om meer uit de bijeenkomsten te halen? Neem dan deel aan de training gespreksleider GIO. Je leert tijdens deze training om je bijeenkomsten beter te begeleiden met een effectieve overlegstructuur. Zo ben je in staat om snel en helder conclusies te trekken en kun je gemakkelijk(er) een actieplan opstellen. Deze bijeenkomsten zullen, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, plaatsvinden via videobijeenkomsten of klassikaal.

Nu de kwaliteitstoetsen verplicht zijn voor advocaten herken je wellicht de volgende vragen: We overleggen toch al iedere week, waarom moet daar nog een overleg bij? Wat is eigenlijk het verschil? Deze vragen en de antwoorden daarop komen in deze training aan de orde. Je krijgt praktische handvatten om bijeenkomsten te leiden en te ervaren welke meerwaarde ze opleveren voor het team en voor je kantoor.

Bij Gestructureerd Intercollegiaal Overleg wisselen advocaten van gedachten met elkaar over de juridische en niet-juridisch-inhoudelijke aspecten van het werk. De NOvA geeft aan dat zowel vakinhoudelijke vragen aan de orde kunnen komen alsook vragen over gedragsrecht, het optreden in het publieke domein als vertegenwoordiger van de beroepsgroep, het opstellen van een ontwikkelplan en de vormgeving van de praktijkvoering. GIO heeft tot doel om te komen tot een gedeelde professionele standaard.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor advocaten die begeleider zijn bij Gestructureerd Intercollegiaal Overleg en die op zoek zijn naar mogelijkheden om de bijeenkomsten beter te leiden door een effectieve structuur aan te brengen en meer te laten renderen.

Cursusvorm
Deze cursus beslaat een dagdeel met voorafgaand een korte voorbereidings- en reflectie opdracht (totale studiebelasting van 4 uur).

Docenten
Jacqueline van ’t Spijker is een zeer ervaren trainer, gespreks- en intervisiebegeleider bij OSR.

Wat leer je?
Aan de hand van actuele praktijkvraagstukken bekijk je tijdens de training welke structuur zinvol is ten behoeve van een Gestructureerd Intercollegiaal Overleg. Die structuren worden ingezet én toegelicht, zodat je als deelnemer ervaart hoe deze werken. Daarna kun jij ze zelf inzetten in je eigen bijeenkomsten.

Aan het einde van deze training:
•Ben je in staat je bijeenkomsten zodanig te structureren, dat het onderwerp van gesprek met een heldere conclusie of actieplan wordt afgesloten;
•Ben je bekend met een aantal methodieken om je bijeenkomsten vorm te geven;
•Structureer je de bijeenkomsten zodanig dat zowel de onderwerp-inbrenger als de overige aanwezigen de bijeenkomst als vruchtbaar ervaren;
•Leer je van ervaringen van collega deelnemers.

Benodigde voorkennis en ervaring
Er is geen bepaalde voorkennis of ervaring vereist om aan deze training mee te kunnen doen.

Na afronding ontvang je:
- Certificaat van deelname (4 PO punten).

Wat een deelnemer van de incompany training zegt over deze training:
Voordat ik aan de training begon was ik eerlijk gezegd behoorlijk kritisch over het hele idee achter de GIO: Wat kon dit nog meer toevoegen aan de gestructureerde overleggen die mijn praktijkgroep al heeft? Door de training en door de daarop volgende bijeenkomst blijkt dat onterecht te zijn geweest. Juist door het strak volgen van een structuur en tegelijkertijd de aanwezigen heel veel vrijheid geven en de tijd geven (wat ik tijdens de training had geleerd) werden onderwerpen veel beter uitgediept. Dat ga ik de volgende keer precies zo doen. Ik vond het zeer nuttig.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina