Online verdiepingstraining Vtlb**

NiveauVerdiepingsniveau
Nieuw
Online verdiepingstraining Vtlb** Programma voldoet aan scholingsverplichting vtlb; Kennisoverdracht en oefenen; Online en interactief


Startdatum:


Informeer mij

In deze online training gaat Gert-Jan Mulder in op alle wijzigingen van het meest recente vtlb-rapport en de recente rechtspraak. De behandelde onderwerpen vormen de aanleiding voor een aantal verdiepende casusposities waar je in twee- of drietallen mee aan de slag gaat en die plenair worden besproken.

Als professional in het minnelijke of wettelijke schuldentraject moet je voortdurend op de hoogte zijn van de actualiteiten en ontwikkelingen rondom het vrij te laten bedrag (vtlb). Met deze training verdiep je en actualiseer je jouw kennis in één middag.

Doelgroep
Deze verdiepingstraining is ontwikkeld voor elke professional werkzaam in het minnelijke of wettelijke schuldentraject. Deze training voldoet aan de scholingseisen gesteld door Bureau Wsnp.

Trainingsvorm
Online training van vier uur waarbij de docent kennis deelt en casuïstiek behandelt. Deelnemer en docent staan in verbinding met elkaar via een webcam en microfoon (niet verplicht). Deelnemers onderling kunnen communiceren via chat en webcam/microfoon. Via ons digitale systeem is er de mogelijkheid om vragen te stellen, kwesties voor te leggen en in zogenaamde online ‘break-out rooms’ aan de slag te gaan met het uitwerken van opdrachten.

Werkwijze
Deze training heeft plek voor maximaal zestien deelnemers. Het programma bestaat uit kennisoverdracht en het oefenen aan de hand van casuïstiek. De casuïstiek werk je online in twee- of drietallen uit.

Docent
Gert Jan Mulder is directeur van Inversis en Hemenborg, bewindvoerder en trainer bewindvoering en schuldhulpverlening. Lees hier meer over Gert-Jan.

Wat leer je?
Na afloop van deze training:
- Kun je uitleggen wat de meest actuele stand van zaken is op de deelgebieden die van invloed zijn op de berekening van het vtlb
- Ben je in staat om vtlb-berekeningen te analyseren en correcte vtlb-berekeningen te maken naar de laatste stand van zaken

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van het vrij te laten bedrag is vereist.

Afronding
Na afronding van deze training en het met goed gevolg beantwoorden van vijf meerkeuzevragen ontvang je een certificaat. Bewindvoerders Wsnp ontvangen 4 PE-punten (Bureau Wsnp).

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online training heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is voor het maken en bespreken van de casuïstiek noodzakelijk om beeld en geluid met elkaar te kunnen delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat voor OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform. Verder dien je voor het maken van de casuïstiek gebruik te kunnen maken van en te beschikken over de vtlb-calculator (meest recente versie).

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de cursus.

Programma
Aan bod komt:
– Actualiteiten en wijzigingen vtlb
– Wijzigingen beslagvrije voet
– Schulden en wonen
– Schulden en vormen van samenleven
– Oefenen aan de hand van casuïstiek

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Leergang Wsnp

Enige basisopleiding om bewindvoerder Wsnp te kunnen worden
Onbekend

Actualiteitencursus bewindvoering Wsnp**

Actualiteiten Wsnp en schuldenproblematiek
6 J (PO) Verdiepingsniveau

Basisopleiding insolventierecht*

Leg naast de juridische ook de bedrijfseconomische basis; Lesdag 3 is ook los te volgen!
20 PO J Basisniveau

Training Vtlb verdiept**

Noodzakelijke kennisupdate na de wijziging van de vtlb-berekening in mei 2021
Verdiepingsniveau