Online training Helder schrijven voor juristen

Startdata15 december 2021
PO punten12 NJ (PO)
Nieuw
Online training Helder schrijven voor juristen Online en op een datum dat jou het beste uitkomt; Oefenen met teksten uit eigen praktijk; Analyse en feedback op eigen teksten
Vanaf 1500,- (excl. BTW)

Startdatum:


Informeer mij

12
12

Bij online schrijfcoaching krijgen cursisten een op maat gesneden individuele begeleiding bij het schrijven in de juridische praktijk. De coaching kan gericht zijn op zowel een efficiënte schrijfaanpak als op de kwaliteit van de tekst.

De online coaching leidt in principe tot dezelfde kennis en vaardigheden als de training Helder schrijven voor juristen. Een belangrijk verschil is dat de coaching volledig individueel is en daarmee op maat kan worden gesneden. Samen met de docent bepaal je dus zelf waar de accenten komen te liggen. Met inzichten, theorie en oefeningen kan de docent specifiek inzoomen op jouw vragen.

Een ander voordeel is dat je zelf jouw startdatum en tijdstip kunt bepalen en gedurende het traject je eigen cursustijd kunt indelen. Je hebt tijd om de theorie te overdenken, te laten bezinken en toe te passen op je eigen teksten. Verder kan de anonimiteit een prettige bijkomstigheid zijn doordat je niet wordt afgeleid door de aanwezigheid en het mogelijke oordeel van medecursisten.

Programma
Let op! De startdata van de bijeenkomsten zijn fictief. Omdat dit een online cursus betreft kun je zelf kiezen voor de data waarop je wilt starten en wanneer je de opdrachten met de docent gaat uitvoeren.

De eerste stap is dat de cursist via e-mail een vragenlijst krijgt toegestuurd. Dit is dezelfde vragenlijst die we voor de training Helder Schrijven gebruiken. We vragen de cursist deze lijst ingevuld naar de docent te sturen. Het is van belang te benadrukken dat de cursist goed nadenkt over de vraag wat hij zou willen leren, omdat de docent de coaching daarop zal richten. Daarbij vragen we de cursist een of meer zelfgeschreven teksten uit zijn praktijk mee te sturen.

De volgende stap is dat de docent de teksten van de cursist analyseert en op grond van zijn analyse en de leervraag/-vragen van de cursist, een inhoudelijke opzet voor de coaching maakt. De cursist ontvangt vervolgens van de docent feedback, stukjes theorie en artikelen en een of meer opdrachten.

De derde stap is dat de cursist de uitgewerkte opdracht(en) naar de docent mailt. De cursist kan daarbij aangeven waar hij nog tegenaan loopt en mee worstelt. In zijn reactie geeft de docent inzichten bij deze knelpunten en feedback op de uitwerkingen. Daarnaast zal de docent de cursist vragen een nieuwe praktijktekst te schrijven en op te sturen, waarin hij de inzichten die hij heeft opgedaan toepast.

Als laatste onderdeel van de coaching maakt de docent bij de tekst van de cursist een uitgebreid feedbackverslag waarin hij laat zien wat de cursist goed doet in deze tekst en waarom hij dat goed vindt. Daarnaast geeft hij erin aan waar de cursist nog in kan groeien, door bij enkele passages aan te geven wat het veelal ongewenste effect ervan op de lezer kan zijn. Hij geeft daarbij alternatieven voor die passages.

Hiermee is de coaching in principe afgerond. Mocht het echter zo zijn dat de cursist behoefte heeft aan meer oefening en/of feedback, dan kan het traject verlengd worden.

Docent
Docent van deze online training is John Wiering, lees hier meer over John.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Basiscursus effectief procederen in personenschadezaken*

Nieuw
5 J (PO) Basisniveau

Training Constructief omgaan met emoties in de personenschaderegeling**

 
Nieuw
Emotionele reacties van slachtoffers: hoe kun je op een constructieve manier blijven communiceren?
Verdiepingsniveau

Training Overtuigend presenteren en pleiten**

Gemiddelde cursuswaardering 9,0!
6 NJ (PO) Verdiepingsniveau

Online patroonscursus voor beginnende patroons

Nieuw
Verrassend inspirerend en voldoet aan de NOvA eisen voor patrooncursus nieuwe stijl
6 NJ (PO) Onbekend