Online training gespreksleider intervisie

Nieuw
Online training gespreksleider intervisie Deze training voldoet aan de vereisten die de NOvA stelt aan de Gespreksleider intervisie voor de advocatuur.


Startdatum:


Informeer mij

12

Tijdens deze online training leer je hoe je een intervisietraject moet opzetten en begeleiden zodat je als in- of extern gespreksleider intervisiegroepen kunt begeleiden.

Tijdens de eerste online bijeenkomst staan we stil bij wat intervisie is, wat de rol van gespreksleider inhoudt en wat de inhoudelijke vereisten zijn die de NOvA stelt aan de kwaliteitstoets intervisie. Verder bespreken we een aantal intervisiemethodes en ga je samen met de andere deelnemers aan de slag met het oefenen van gesprekstechnieken en het geven van feedback.

De tweede en derde online bijeenkomst staan in het teken van het deelnemen aan en (zelf) begeleiden van intervisie. Tussen de bijeenkomsten in breng je het geleerde in de praktijk door samen met de andere deelnemers, deels onder leiding van de trainer, te oefenen met het begeleiden van intervisie. Zo ontwikkel je jouw luister- en gespreksvaardigheden, kun je constructieve feedback geven en werk je toe naar het zelf begeleiden van een intervisiegroep.

Voorafgaand aan de online training maak je twee voorbereidingsopdrachten. De eerste opdracht omvat de theorie en achtergrond van intervisie en de competenties van de gespreksleider. Met de tweede opdracht krijg je inzicht in jouw ontwikkelpunten en de daaruit voortkomende leervragen op het gebied van intervisiebegeleiding. Op deze manier kan de trainer de training zoveel mogelijk op de wensen van de deelnemers afstemmen.

Als je als advocaat wil optreden als gespreksleider intervisie, dan moet je voldoen aan de eisen die de NOvA stelt. Deze online training voldoet aan de vereisten die de NOvA stelt aan de kwaliteitstoets intervisie.

Doelgroep
Deze online training is bedoeld voor advocaten die willen optreden als gespreksleider intervisie.

Cursusvorm
De training bestaat uit drie online bijeenkomsten van twee of drie uur met vooraf, tussendoor en achteraf een aantal opdrachten. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem, is er de mogelijkheid tot interactie, vragen en voorleggen van kwesties.

Docent
De docent is een ervaren trainer, gespreksleider intervisie en voormalig advocaat. Lees hier meer over Marieke Westerhof.

Wat leer je?
Na deze training:
• ken je de taken van de gespreksleider en de vereisten die de NOvA aan de gespreksleider stelt;
• kun je een intervisiegroep leiden;
• kun je coachen op de ontwikkeling van luister- en gespreksvaardigheden;
• ben je in staat om constructieve feedback te geven;
• voldoe je aan de eisen die de NOvA stelt aan de gespreksleider intervisie.

Benodigde voorkennis en ervaring
Deze online training is bedoeld voor advocaten die willen optreden als gespreksleider intervisie.

Na afronding ontvang je
- 12 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een bewijs van deelname. Met dit bewijs kun je bij de NOvA een aanvraag doen tot aanwijzing als gespreksleider in het kader van de kwaliteitstoetsen.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus moet je beschikken over een tablet, laptop of desktop. Het is tijdens deze cursus van belang dat je beeld en geluid met elkaar deelt hiervoor heb je een microfoon en webcam nodig. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat door OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform. Hier kun je meer lezen over onze online cursussen en Canvas.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Voorafgaand aan de cursus krijg je van ons instructies over het inloggen en testen van de verbinding.

Tijdinvestering
Bijeenkomst een:
-2 uur lezen literatuur en maken voorbereidingsopdrachten in de online leeromgeving
-2 uur online training
Bijeenkomst twee:
-3 uur online training
-2,5 uur begeleiden intervisie in eigen leergroep (in eigen tijd plannen voor bijeenkomst 3)
Bijeenkomst drie:
-3 uur online training
-1 uur afsluitende toets/reflectieopdracht

Materiaal
Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal dat o.a. bestaat uit het Praktijkboek Intervisie van Bellersen cs. (a EUR 54,-).

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina