Online patroonscursus voor ervaren patroons

Startdatum14 december 2021
LocatiePostillion Bunnik
Aantal lesdagen1
Uiterste inschrijfdatum 16 november 2021
PO punten3 NJ (PO)
Nieuw
Online patroonscursus voor ervaren patroons
350,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

3

Deze online cursus is er op gericht om jouw eigen stijl en kunde als patroon te zoeken en te versterken door jouw praktijkervaring te analyseren. Daarnaast doe je (basis)kennis op over de beroepsopleiding en wat jouw rol als patroon inhoudt (m.n. via de reader). We werken met diverse interactieve werkvormen om jouw begeleidingsvaardigheden als patroon verder door te ontwikkelen. Verder zetten we een bijzondere werkvorm in: aan de hand van filmfragmenten bekijken we diverse stijlen van mentorschap en reflecteer je op je eigen (gewenste) stijl als patroon. Kortom, je leert op de meest complete manier: door te ervaren en te doen. Vooraf deel je jouw ontwikkelvragen met ons zodat je hiermee tijdens de online cursus concreet mee aan de slag kunt. Door de inbreng van vragen, leer je ook van de andere deelnemers. Met deze cursus versterk je jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden en krijg je alle handvatten voor begeleiden van jouw stagiaires in zowel hun ontwikkeling als stressmanagement.

Vooraf ontvang je een reader met daarin alle relevante basisinformatie over het nieuwe patronaat en tijdens de cursus zetten de trainers verschillende werkvormen in om interactie te stimuleren.

De cursus wordt, conform de eisen van de NOvA, afgerond door middel van een reflectieve opdracht. Het inleveren van de reflectieve opdracht is een voorwaarde voor het verkrijgen van het certificaat.

Cursusvorm
De cursus is een online bijeenkomst van één dagdeel. Via Zoom is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docent
De docent is een ervaren coachopleider, trainer en voormalig advocaat. Lees hier meer over Marieke Westerhof.

Wat leer je?
Na deze cursus:
•Heb je jouw coachings- en begeleidingsvaardigheden als patroon versterkt;
•Heb je handvatten om feedback te geven en de ontwikkelstappen van jouw stagiaires te begeleiden;
•Heb je een beter beeld van jouw formele rol als patroon en heb je inzicht in de vernieuwde beroepsopleiding (m.n via de reader);

Voor wie?
Per 1 oktober 2020 is de patroonscursus voor elke patroon die een stagiaire gaat begeleiden verplicht. De patroonscursus moet afgerond zijn vóórdat de patroon in aanmerking komt voor goedkeuring van het patronaat. Belangrijk is dat:
1.Elke patroon de cursus van minstens zes uur moet doen en een herhaal/opfriscursus volgen om de drie jaar.
2.De opfriscursus bedoeld is voor een (beoogd) patroon die in de drie jaar voorafgaand al een patroonscursus heeft gevolgd. Een cursus van drie uur volstaat in dit geval.

Onduidelijk wat voor jou van toepassing is? Neem dan een kijkje op https://www.advocatenorde.nl/faq/ba-patroonscursus of neem contact met ons op.

Na afronding ontvang je
- 3 PO-punten;
- een certificaat.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus moet je beschikken over een tablet, laptop of desktop. Het is tijdens deze cursus van belang dat je beeld en geluid met elkaar deelt hiervoor heb je een microfoon en webcam nodig. Wij werken via Zoom, een makkelijk toegankelijke vergadersysteem.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin de instructies om Zoom te gebruiken en een link naar de online cursus.

Datum Tijd
14 december 2021 14:00 uur - 17:15 uur

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina

Cursussen die je misschien ook interessant vindt

Training creatief onderhandelen in de personenschade

 
Nieuw
5 NIVRE Onbekend

Basistraining Harvard onderhandelen voor juristen*

Meer resultaat bij onderhandelingen voor jezelf en je cliënt.
12 NJ (PO) Basisniveau

Basiscursus effectief procederen in personenschadezaken*

Nieuw
5 J (PO) Basisniveau

Online cursus Wwft voor advocatenkantoren

Nieuw
Online cursus van drie uur waarin docenten kennisdeling afwisselen met quizzes en behandeling van praktijkvoorbeelden.
3 J (PO) Onbekend