Online actualiteitencursus Wabo en ontwikkelingen Omgevingswet

Online actualiteitencursus Wabo en ontwikkelingen Omgevingswet


Startdatum:


Informeer mij

3

Tycho Lam over de Omgevingswet
In onderstaande video vertelt Tycho Lam, docent van deze cursus, over een aantal onderwerpen die tijdens deze online actualiteitencursus aan bod gaan komen.

Actuele ontwikkelingen Wabo en omgevingsrecht
Vanuit een voor de rechtspraktijk relevante invalshoek biedt deze online cursus je een overzicht van de actualiteiten onder de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de ontwikkelingen in het omgevingsrecht.

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is de basis voor een groot deel van de vergunningen in het domein van de fysieke leefomgeving. De Wabo maakt het mogelijk om, binnen een project, met één omgevingsvergunning verschillende activiteiten (bouw, aanleg, oprichten, gebruik) uit te voeren. De Wabo zal, evenals een groot aantal andere wetten, vervangen worden door de Omgevingswet.

Doelgroep
Deze online cursus is ontwikkeld voor advocaten en andere professionals, zoals juristen en beleidsmedewerkers bij gemeenten, die in de dagelijkse praktijk bezig zijn met de uitvoering van de Wabo en de Omgevingswet.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een online bijeenkomst van 3 uur. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Tycho Lam

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus kun je :
- beschrijven wat de kruimelgevallenregelgeving inhoudt
- benoemen wat de belangrijkste ontwikkelen in de brancheringsregelingen en de Dienstenrichtlijn zijn;
- benoemen wat de belangrijkste ontwikkelingen met betrekking tot handhaving zijn.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van het omgevingsrecht wordt veronderstelt.

Na afronding ontvang je:
- 3 PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
- een certificaat.

Onze online cursussen voldoen aan de eisen van de NOvA. Dit houdt in dat iedere cursus wordt afgesloten met een toets, waarvoor een voldoende behaald moet worden.

Overige informatie
Om deel te nemen aan het webinar heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat OSR al enkele jaren toepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Inhoud
Aan de orde komen onder meer:

1) Wabo
– Vergunningplicht (en vergunningvrije activiteiten)
– Bevoegd gezag
– Aanvraag en voorbereidingsprocedures
– Deelvergunning en gefaseerde vergunning
– Rechtsbescherming
– Toezicht en handhaving

2) Ontwikkelingen in het omgevingsrecht

Materiaal
Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Als planoloog is het noodzakelijk om te weten hoe de jurisprudentie jouw manier van werken vormgeeft. Aangezien de cursus ingaat op recente rechtspraak en jurisprudentie op het gebied van het omgevingsrecht (van 1 à 2 jaar oud) is enige voorkennis wel gewenst (maar niet persé noodzakelijk). Met name de doorkijk richting de Omgevingswet was erg waardevol. In dit gedeelte wordt aangestipt wat er o.a. voor jou (als gemeenteambtenaar) verandert als ook voor de gemeente in algemene zin. Dat verschaft waardevolle inzichten (en het besef dat er nog veel te doen is en te gebeuren staat). De docent wist alles uitstekend uit te leggen, was uit op discussie en wist de vragen van de groep naar tevredenheid te beantwoorden
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  Goede inhoud, goede docent, goede interactie. Voor herhaling vatbaar
 • Daniël van Genderen - Beoordeling: 8/10
  Goed. Materie was informatief en actueel
 • Huib Ghijsen - Beoordeling: 9/10
  Duidelijk, leerzaam en een goede interactie met de docent

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina