Online Actualiteitencursus Vreemdelingenbewaring**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten6 J (PO)
Online Actualiteitencursus Vreemdelingenbewaring** Vreemdelingenbewaring vanuit het perspectief van een advocaat én vanuit de rechter


Startdatum:


Informeer mij

6

Actuele ontwikkelingen vreemdelingenrecht

Als vreemdelingenpiketadvocaat moet je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen in het vreemdelingenrecht. Met deze opleiding ben je in snel weer helemaal up-to-date.

Een advocaat vreemdelingenrecht heeft een zware verantwoordelijkheid. Door je cliënt zo goed mogelijk bij te staan, hoeft deze niet langer gedetineerd te blijven dan strikt noodzakelijk. Een groot belang, waarbij een eenvoudige verwijzing naar het oordeel van de rechter niet volstaat. Er wordt veel meer van je verwacht, zoals een goede argumentatie. Met deze cursus ben je op de hoogte van alle actuele jurisprudentie en wet- en regelgeving.

Wat is de doelgroep?

De actualiteitencursus vreemdelingenbewarins is bedoeld voor advocaten die werkzaam zijn in het vreemdelingenrecht.

Wat is de cursusvorm?

Deze cursus bestaat uit twee online bijeenkomsten van 3,5uur (inclusief pauzes). De cursus zal via Zoom gegeven worden.

Wie zijn de docent(en)?

Voor deze cursus selecteren wij de beste docenten uit advocaten, rechters en IND-juristen. Zij zijn zeer ervaren op dit specifieke vakgebied en werken in gemengde duo’s. Hierdoor krijgt je de stof van verschillende kanten belicht. In overleg met de groep wordt het exacte programma tijdens de cursusdag bepaald, waardoor er veel ruimte is om aandach te besteden aan de onderwerpen die het meest relevant zijn. Het onderwerp procesrecht is als naslagwerk in de reader opgenomen.
De docenten wisselen onderling regelmatig kennis uit over de nieuwste ontwikkelingen in de rechtspraktijk. Indien nodig, passen zij de cursusstof hier direct op aan. Zij volgen de actualiteit dus op de voet, zodat je altijd met de laatste kennis ter zitting kunt verschijnen.

Wat leer je tijdens de Online actualiteitencursus vreemdelingenbewaring?

Na afronding van deze cursus:

 • ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van de vreemdelingenbewaring;
 • kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk;
 • voldoe je aan de eisen zoals gesteld door de Raad voor Rechtsbijstand.

Wat ontvang je na afronding van de Online actualiteitencursus vreemdelingenbewaring?

 • 6 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Raad voor Rechtsbijstand

De Raad voor Rechtsbijstand onderkent het belang van goede rechtshulpverlening en heeft deze cursus daarom verplicht gesteld. De voorwaarden voor voortzetting inschrijving piket vreemdelingenbewaring zijn met ingang van 1 januari 2013 zelfs verscherpt. Je inschrijving voor het piket blijft alleen geldig als je de cursus een keer per jaar volgt. Zie hiervoor de website van de RvR.

Artikel 6 op locatie Amsterdam

NB: Alleen in de cursus op locatie Amsterdam besteden we extra aandacht aan actuele vragen die samenhangen met het verlenen van toegang tot het Schengengrondgebied, de rechtspositie van aan de grens geweigerde asielzoekers en detentie op grond van artikel 6 van de Vreemdelingenwet. Dit vanwege de nabijheid van luchthaven Schiphol, de belangrijkste Nederlandse doorlaatpost tot het Schengengrondgebied. Onze cursus in Amsterdam is daarom bij uitstek geschikt voor rechtshulpverleners die te maken hebben met asielzoekers die aan de grens de verdere toegang tot Nederland is geweigerd. Ook aan de wetswijzigingen ten gevolge van de invoering van de herschikte Europese Opvang en Procedure-richtlijnen geven we daar aandacht.

In onze cursussen Actualiteiten Vreemdelingenbewaring die we elders (bijvoorbeeld Amersfoort) organiseren, komt artikel 6 dus niet uitgebreid aan bod.

Inhoud


Om de actualiteit van de cursus te garanderen, stellen wij het definitieve programma kort voor de cursus vast. Dit doen we samen met onze docentenpool van experts uit de advocatuur, de rechterlijke macht en de IND.

Tijdens de cursusbijeenkomst belichten we recente casus en jurisprudentie over vreemdelingendetentie. Ook bespreken we actuele wet- en regelgeving.

Werkwijze


Deze actualiteitencursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar.

Materiaal


Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  in orde, trainers bekend, kantoor/thuislocatie verre van ideaal voor de interactie
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  qua inhoud goed en praktisch, genoeg ruimte voor het stellen van vragen; was alleen door de OSR geen keuze gelaten of, nu ik me nadat ik me bewust voor de fysieke cursus had opgegeven, ik mijn deelname alsnog wilde annuleren. Ook is er vanuit de OSR geen geste gedaan ten aanzien van enige tegemoetkoming in de kosten, nu online cursussen vaak goedkoper zijn.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Ik vond de opleiding goed. Prima trainers. Duidelijke uitleg van de onderwerpen.
 • Anoniem - Beoordeling: 10/10
  Het programma was fijn omdat zonder bijzondere problemen een desktop was te gebruiken,
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Zeer praktijkgericht, mooie voorbeelden en verhalen.
 • Monique Muller - Beoordeling: 10/10
  Goede overzichtelijke cursus van alle actualiteiten, docenten zijn goed op elkaar ingespeeld en veel ruimte voor vragen en discussie
 • Anoniem - Beoordeling: 9/10
  goed georganiseerd, goede locatie, jurisprudentie is uitvoerig behandeld.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Goed

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina