Online actualiteitencursus Omgevingswet**

NiveauVerdiepingsniveau
Nieuw
Online actualiteitencursus Omgevingswet**


Startdatum:


Informeer mij

2

De Omgevingswet treedt waarschijnlijk niet al over een paar maanden op 1 januari 2021 maar over anderhalf jaar, op 1 januari 2022 in werking. De juridische gevolgen lijken op het eerste gezicht misschien nihil; alles gaat een jaar later van start. Maar als je verder kijkt, dan betekent dit uitstel meer dan alleen een nieuwe datum voor inwerkingtreding. Wat is het gevolg voor andere nieuwe wetgeving van het Rijk? Wat zijn mogelijke opties om de komende anderhalf jaar in te vullen? Binnen twee uur bent u met deze actualiteitencursus op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen rondom de Omgevingswet en kun je jouw praktijkwerkzaamheden optimaal aanpassen aan de nieuwe timing en uitdagingen.

Doelgroep
De online actualiteitencursus Omgevingswet is bedoeld voor juristen, beleidsmedewerkers vergunningverleners, toetsers, handhavers werkzaam bij gemeenten, omgevingsdiensten, provincies waterschappen en rijksdiensten.

Cursusvorm
Deze online actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van 2 uur. Via Canvas, ons digitale leermanagementsysteem is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docent
Lees hier meer over Roel Sillevis Smit

Wat leer je?
Na het volgen van deze online actualiteitencursus:
- kun je de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet benoemen.
- kun je de betekenis van deze ontwikkelingen in verband brengen met je dagelijkse praktijk.

Afronding
Deze cursus is erkend door de NOvA. Na afloop van deze cursus ontvang je:
- 2 PO-punten.
- een certificaat.

Onze online cursussen voldoen aan de eisen van de NOvA. Dit houdt in dat iedere cursus wordt afgesloten met een toets, waarvoor een voldoende behaald moet worden om voor de puntenverstrekking in aanmerking te komen.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online cursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat OSR al enkele jaren toepast als online leerplatform. Hier kun je meer lezen over onze online cursussen en Canvas.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar de online cursus. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Lees hier meer over de ontwikkelingen rondom de stelselherziening en de implementatie-inspanningen van de Omgevingswet.

Programma
Je krijgt een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van Omgevingswet. Vanwege de actuele aard van de cursus wordt de exacte inhoud vlak voorafgaand aan de cursus bepaald. Zo krijg je altijd de meest relevante en actuele informatie.

Materiaal
Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina