Online actualiteitencursus arbeidsrecht**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten4 J (PO)
Nieuw
Online actualiteitencursus arbeidsrecht**


Startdatum:


Informeer mij

4

Deze actualiteitencursus arbeidsrecht gaat in op gewijzigde wet- en regelgeving en de belangrijkste jurisprudentie op het gebied van de instroom, doorstroom en uitstroom van arbeidsverhoudingen. Ruben Houweling behandelt actualiteiten op het gebied van onder meer arbeidsvoorwaarden, bijzondere bedingen, flexibele arbeid en ziekte. Dirk van Genderen behandelt de actuele wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van het ontslagrecht. Uiteraard bespreken komen ook de belangrijkste ontwikkelingen en gevolgen van de steunmaatregelen in verband met de coronacrisis (NOW) aan bod.

Doelgroep
Deze actualiteitencursus is ontwikkeld voor advocaten en andere (juridische) professionals die werkzaam zijn binnen het arbeidsrecht.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit twee een online bijeenkomsten van elk twee uur. Via Canvas, ons digitale leermanagmentsysteem, is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kwesties voor te leggen.

Docenten
Lees hier meer over onze docenten Ruben Houweling en Dirk van Genderen.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- Kun je op de laatste ontwikkelingen van regelgeving en rechtspraak binnen het arbeidsrecht reproduceren en toepassen in jouw praktijk;
- Kun je de corona steunmaatmaatregelen (NOW) uitleggen.

Benodigde voorkennis en ervaring
Basiskennis van het arbeidsrecht wordt veronderstelt.

Na afronding ontvang je:
Na afronding van deze online actualiteitencursus en het met goed gevolg beantwoorden van vijf meerkeuzevragen ontvang je een certificaat en 4 PO J-punten.

Overige informatie
Om deel te nemen aan deze online actualiteitencursus heb je een tablet, laptop of desktop nodig. Het is mogelijk om beeld en geluid met elkaar te delen; daarvoor moet je beschikken over een microfoon en webcam. Beschik je daar niet over, dan kun je meekijken en luisteren en via de chatfunctionaliteit vragen stellen om zo toch actief te kunnen deelnemen. Wij werken met Canvas. Dit is een online leermanagement systeem dat voor OSR al enkele jaren wordt toegepast als online leerplatform.

Na inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging met daarin een link naar het online evenement. Ook krijg je van ons instructies voor het inloggen en testen van de verbinding voorafgaand aan de bijeenkomst.

Programma
Sessie 1: 8 juni 10.00 u – 12.15 u incl. korte pauze (Ruben Houweling)
– Actualiteiten in verband met de coronacrisis (o.a. Tweede wijziging NOW)
– Nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving arbeidsrecht algemeen
– Recente jurisprudentie op diverse arbeidsrechtelijke thema’s (overgang van onderneming, platformwerkers, doorstart na faillissement, bedrog en eenzijfige wijziging

Sessie 2: 15 juni 10.00 u – 12.15 u incl. korte pauze (Dirk van Genderen)
– Nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving en recente jurisprudentie op het gebied van het individueel ontslagrecht. Waaronder: ontduiking van de ketenregeling, eerste rechtspraak over de combinatiegrond, maatstaf ernstig verwijtbaar handelen of nalaten, transitievergoeding na herplaatsing en slapende dienstverbanden (Na arrest Xella)

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina