Cursus Wwft voor Praktizijnssociëteit

Startdatum13 december 2021
LocatiePraktizijnssocieteit
Aantal lesdagen1
Uiterste inschrijfdatum 12 december 2021
PO punten2 J PO
Startgarantie
Cursus Wwft voor Praktizijnssociëteit
375,- (excl. BTW)

Startdatum:


Direct inschrijven

2

In samenwerking met de Praktizijnssociëteit organiseert OSR dit najaar een klein aantal cursussen in de Rechtbank Amsterdam, waarvan onderstaande cursus er één is. In deze cursus word in korte tijd, 2 of 3 uur helemaal bijgepraat over een actueel onderwerp door onze topdocenten.
Dit aanbod geldt speciaal voor leden van de Praktizijnssociëteit en kunnen we met een fikse korting aanbieden. Ben je nog geen lid? Dan betaal je de reguliere prijs á € 375,- voor deze cursus en krijg je er een jaar lidmaatschap op de Praktizijnssociëteit gratis bij.
De locatie is de Rechtbank Amsterdam, de thuisbasis van de Praktizijnsbibliotheek.

Tijdens deze cursus zal worden ingegaan op de toepasselijkheid van de Wwft voor advocaten, de verplichtingen die de wet aan instellingen oplegt, de meldingsplicht in verhouding tot de geheimhoudingsplicht en de wijzigingen die worden doorgevoerd bij de implementatie van de 4e en 5e Anti-Witwasrichtlijn. Ook zal vooruit worden gekeken naar de invoering van het UBO-register en de komst van de 6e Anti-Witwasrichtlijn. Voorts zal het toezicht door de deken worden besproken. Tussentijds zal door middel van de nodige casusvragen de theorie worden getoetst aan de praktijk.

Datum Tijd
13 december 2021 14:00 uur - 17:15 uur

– Toepasselijkheid Wwft
– Cliëntenonderzoek
– Uitleg begrippen UBO en PEP
– Wanneer is een transactie “ongebruikelijk”?
– Meldingsplicht versus geheimhoudingsplicht
– Toezicht door de Toezichthouder
– Boetes
– Casusposities
– Relevante (tuchtrechtelijke) jurisprudentie

 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Goed, kort, bondig, en duidelijk. Cursusmateriaal goed te gebruiken na cursus, overzichtelijk.
 • Margreet de Boer - Beoordeling: 5/10
  Ik vond de inhoud nogal chaotisch, weinig gestructureerd. Vooraf was niet duidelijk welke onderwerpen precies aan de orde zouden komen, waardoor er nogal wat vragen gesteld werden over onderwerpen die later zouden komen. Ook was er slechte tijdbewaking; interessante onderwerpen kwamen daardoor niet aan bod.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Een goede introductie en uitbouw van deze complexe ons advocatenleven zuur makende regelgeving, verlucht met voorbeelden waar spanning kan optreden en het "fout" kan gaan.
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  De docenten hebben een goede manier gevonden om de verplichte Wwft-kost zo aangenaam mogelijk te maken.
 • Eline Eline Fortuin - Beoordeling: 10/10
  heel goed !
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  -compact en ingewikkeld -ik zit niet in een wwft praktijk. Veel termen werden als algemeen bekend verondersteld. Voor mij ging het daardoor te snel; het deed me duizelen
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  Na eerste scepsis om naast gratis btw boekhouder van de staat nog meer admin-taken uit te moeten voeren, zie ik wel nut de advocaat een oneigenlijke taak van controleur van het financieel huishouden aan te smeren. In ieder geval voor betrokkenheid voor eigen belang. Algemeen belang blijft voor mij een brug te ver. Het is onze taak niet om financieel moraalridder te zijn. Zeker niet is een stad als Amsterdam.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Ik moest verplicht deze cursus volgen, en ging er dus met tegenzin naar toe. De docenten hebben me blij verrast, het was een interessante en leerzame cursus.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina