Kennis over beschermingsbewind, mentorschap en curatele
Je bent advocaat, rechtsbijstandjurist of rechtshulpverlener. Dan kan het gebeuren dat jouw cliënt te maken heeft of krijgt met meerderjarigenbewind (beschermingsbewind), curatele of mentorschap. Of dat de cliënt zelf onder een van deze regimes wordt gesteld. Wat doe je dan als professional? Of beter gezegd wat kan en moet je dan doen?
In deze cursus leer je de elementaire kennis over beschermingsbewind, mentorschap en curatele. Verder leer je wat je als rechtsbijstandverlener kan of moet doen als deze situatie zich voordoet bij jouw cliënt of als jouw cliënt hiermee te maken krijgt. Bijvoorbeeld omdat de wederpartij onder bewind komt te staan.
Na afloop van deze cursus weet je op hoofdlijnen wat de verschillende regimes inhouden en hoe je hier als professional mee om moet gaan. Ook ben je op de hoogte van de taken en verantwoordelijkheden van de beschermingsbewindvoerder, mentor en de curator. Tenslotte komt ook nog aanverwante wetgeving aan bod zoals het testamentair bewind en de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). Uiteraard is er ook nog aandacht voor recente ontwikkelingen op het gebied van deze regimes.
Wat is de doelgroep?
Deze cursus is interessant voor advocaten, rechtsbijstandjuristen en rechtshulpverleners die te maken hebben met beschermingsbewind, curatele of mentorschap.
Wat is de cursusvorm?
Deze cursus bestaat uit een klasskale bijeenkomst van een dag.
Wie is de docent?
Wat leer je tijdens de cursus bewind, curatele mentorschap voor rechtsbijstandsverleners?
Na afloop van deze cursus:
- Kun je de gevolgen van beschermingsbewind, mentorschap en curatele overzien;
- Kun je clienten die te maken hebben met deze regimes (actief of passief) adviseren;
- Kun je in dossiers waarin deze regimes spelen samenwerken met beschermingsbewindvoerders, curators en/of met mentoren.
Wat ontvang je na afronding van de cursus bewind, curatele mentorschap voor rechtsbijstandsverleners?
Na afronding ontvang je:
- Een certificaat
- 5 PO J-punten