Actualiteitencursus vreemdelingenbewaring (locatie Amsterdam)**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten4 J (PO)
Actualiteitencursus vreemdelingenbewaring (locatie Amsterdam)** Docenten die uit verschillende invalshoeken de problematiek belichten


Startdatum:


Informeer mij

4

Actuele ontwikkelingen vreemdelingenrecht

Een advocaat vreemdelingenrecht heeft een zware verantwoordelijkheid. Door je cliënt zo goed mogelijk bij te staan, hoeft deze niet langer gedetineerd te blijven dan strikt noodzakelijk. Een groot belang, waarbij een eenvoudige verwijzing naar het oordeel van de rechter niet volstaat. Er wordt veel meer van je verwacht, zoals een goede argumentatie. Na het volgen van deze cursus ben je in een dagdeel op de hoogte van alle actuele jurisprudentie en wet- en regelgeving.

Wat is de doelgroep?

De cursus is interessant voor advocaten met de specialisatie vreemdelingenrecht en/of asielrecht en overheidsjuristen.

Wat is de cursusvorm?

Deze cursus bestaat uit een bijeenkomst van 4 uur.

Wie zijn de docenten?

Florimond Wassenaar
Maykel Bouma

Voor deze cursus selecteren wij de beste docenten uit advocaten, rechters en IND-juristen. Zij zijn zeer ervaren op dit specifieke vakgebied en werken in gemengde duo’s. Hierdoor krijgt je de stof van verschillende kanten belicht. De docenten wisselen onderling regelmatig kennis uit over de jongste ontwikkelingen in de rechtspraktijk. Indien nodig, passen zij de cursusstof hier direct op aan. Zij volgen de actualiteit dus op de voet, zodat je altijd met de laatste kennis ter zitting kunt verschijnen.

Wat leer je tijdens de actualiteitencursus vreemdelingenbewaring?

Na afloop van deze cursus:

 • ben je geheel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jurisprudentie en wet- en regelgeving;
 • voldoe je aan de eisen zoals gesteld door de Raad voor Rechtsbijstand;
 • kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Wat ontvang je na afronding van de actualiteitencursus vreemdelingenbewaring?

Na afronding ontvang je:

 • 4 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
 • bewijs van deelname.

Raad voor Rechtsbijstand

De Raad voor Rechtsbijstand onderkent het belang van goede rechtshulpverlening en heeft deze cursus daarom verplicht gesteld. De voorwaarden voor voortzetting inschrijving piket vreemdelingenbewaring zijn verscherpt. Je inschrijving voor het piket blijft alleen geldig als je de cursus een keer per jaar volgt. Zie hiervoor de website van de RvR.

Inhoud


Om de actualiteit van de cursus te garanderen, stellen wij het definitieve programma kort voor de cursus vast. Hierdoor zijn we in staat de laatste ontwikkelingen op het gebied van jurisprudentie en wet- en regelgeving die relevant zijn voor het thema vreemdelingenbewaring te behandelen.

Werkwijze


Deze actualiteitencursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten bestaande uit advocaten, rechters en IND-juristen.

Materiaal


Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je van ons het studiemateriaal.

 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Prima, ook het tijdstip was een prettige nieuwe ervaring.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Leuke cursus, interactief, genoeg ruimte voor vragen en discussie.
 • Anoniem - Beoordeling: 6/10
  Ik vond de inhoud van de cursus tegenvallen. Op voorhand dacht ik, mede aan de hand van de interessante jurisprudentiebundel, dat er meer achtergrondinformatie zou worden gegeven, ook aan de hand van wetgeving en praktijkvoorbeelden. De focus leek nu te liggen op recente jurisprudentie van de Afdeling en rechtbanken over bepaalde kwesties. Daarover ontstond wel enige interactie en discussie, maar die kwam vooral uit dezelfde hoek. Dat de cursus digitaal plaatsvond heeft overigens ook niet meegeholpen denk ik... De sprekers hebben erg hun best gedaan er het beste van te maken en waren goed te volgen.
 • Marcel Marcel van der Linde - Beoordeling: 8/10
  Goedemiddag, Het is jammer dat de training na bericht op een laat moment niet fysiek maar online plaatsvond, temeer nu de recente overheidsregels van afgelopen vrijdag nu juist de afweging bevatten dat onder meer conferenties van werkenden en studie-bijeenkomsten gewoon fysiek doorgang kunnen blijven vinden. Het is toch bijv. iets lastiger om vragen te stellen online, en online is de cursus ook vermoeiender, en viel de verbinding via Zoom een minuut of tien weg rond 13.50 weg, zie hieronder. Daarnaast kwam al aan de orde dat de OSR de cursus had aangekondigd als dat er specifieke aandacht zou zijn voor grensbewaring ogv artikel 6 Vw, maar er werd tijdens de cursus door de OSR-vertegenwoordigster niet geantwoord op de gestelde vraag wat daar kennelijk mis is gegaan in de coördinatie met de docenten. Dit temeer nu dit onderwerp voor advocaten die werkzaam zijn op het AC Schiphol inmiddels een verplicht onderwerp is om te hebben gevolgd, en de enige andere cursus, die op 17 december, maar 1x per jaar beschikbaar is en dus niet iedereen nu zich alsnog kan inschrijven voor die alternatieve cursus. Dus het is echt belangrijk. Verder alle hulde voor de beide docenten, en ook goed dat er ook IND-medewerkers meedoen aan de cursus. Verder viel rond tien voor twee, net nadat we na de lunch weer waren gestart, een minuut of tien mijn verbinding uit, eerst een soort storing op het scherm en toen helemaal weg, weet niet of anderen dat probleem ook hadden of dat dat met Zoom te maken heeft, was wel jammer.
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Prima opleiding, met aandacht voor de relevante ontwikkelingen
 • Anoniem - Beoordeling: 7/10
  Prettige sfeer, iets te rustig tempo, kundig
 • Anoniem - Beoordeling: 8/10
  Prima cursus. Locatie was qua voorzieningen ook goed. Wel jammer dat OSR niet ook dichter bij Limburg cursussen organiseert.

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
[email protected]
Deel deze pagina