Actualiteitencursus slachtofferzaken: schadeposten**

NiveauVerdiepingsniveau
PO punten5 J (PO)
Nieuw
Actualiteitencursus slachtofferzaken: schadeposten** Met veel aandacht voor de actualiteit en toegesneden op de juridische praktijk!; Je kunt deze cursus gebruiken om te voldoen aan de jaarlijkse bijscholingsverplichting van de RvR op dit gebied.


Startdatum:


Informeer mij

5

Actuele ontwikkelingen en jurisprudentie schadeposten slachtofferzaken
Actuele ontwikkelingen en jurisprudentie schadeposten in slachtofferzaken; specifiek bedoeld voor de vordering van de benadeelde partij in het strafproces. Denk aan de uitspraak van de Hoge Raad van 28 mei 2019.

Met deze verdiepingscursus ben je volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van schadeposten en opstellen van een schadestaat, inclusief het al dan niet inschakelen van deskundigen. Deze cursus gaat dieper dan de Basisopleiding Letsel- en slachtofferzaken in het strafproces in op de diverse schadeposten. Welke kun je vorderen? Hoe stel je die vast? En hoe maak je dat zo inzichtelijk en duidelijk mogelijk voor de strafrechtrechter? We bespreken natuurlijk de recente jurisprudentie op dit vlak. Met deze kennis kun je gegarandeerd je voordeel doen in je eigen praktijk!

Cursusvorm
Deze cursus is een bijeenkomst van 5 uur.

Docenten
Corinne Jeekel is vanaf 1995 als letselschadeadvocaat actief in Zwolle, waar zij in 2005 ook Ace Letselschade Advocaten heeft opgericht. Corrine is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA), de Werkgroep Artsen Advocaten (WAA), de Europese Organisatie van Letselschade Advocaten (PEOPIL) en de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP). Zij verzorgt zij al jarenlang vele lezingen en cursussen over letselschade.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:
- ben je als advocaat van het slachtoffer in het strafproces volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van schadeposten en opstellen schadestaat, inclusief het al dan niet inschakelen van deskundigen;
- kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:
- 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus en door de Raad voor Rechtsbijstand als bijscholingscursus in het kader van de specialisatie slachtofferzaken;
- een certificaat.

Wat cursisten zeggen over deze cursus:
"Leuke dag gehad en ook zeker wat opgestoken en met name erg leuke docent. Up to date uiteraard, maar bracht het
ook levendig en interessant."

"De opleiding was verhelderend en erg praktisch. Het geleerde is direct toe te passen in de praktijk. Fijn dat deze
cursus de basisstof verdiept!"

Inhoud
Onderwerpen (theorie en casus):
– Welke schadeposten voer je op ten behoeve van de vordering benadeelde partij en hoe stel je die vast?
– Materiële schadeposten uitgediept
– Immateriële schade: actualiteiten smartengeld
– Shock- en affectieschade: wanneer is dat vorderbaar en wanneer niet?
– Overlijdensschade
– Toekomstschade: hoe ga je daarmee om?
– Inschakeling van deskundigen (zoals medisch adviseur, rekenkundige, arbeidsdeskundige, bedrijfseconoom): wanneer wel, wanneer niet?

Werkwijze
Deze cursus sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

  • Anoniem - Beoordeling: 8/10
    Informatief, prettige sfeer, interactief
  • Anoniem - Beoordeling: 9/10
    interessant
  • Anoniem - Beoordeling: 9/10
    De opleiding was verhelderend en erg praktisch. Het geleerde is direct toe te passen in de praktijk. Fijn dat deze cursus de basisstof verdiept!

Opleidingen Incompany

Al onze cursussen zijn ook incompany beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Hulp nodig?

Bel ons en wij helpen je graag.

Ellen Blonk
030 231 53 14
info@osr.nl
Deel deze pagina