Ruim 100 deelnemers Leergang Personenschade Middelzwaar Letsel examens afgerond

Terug naar overzicht
8 december 2020

De afgelopen weken hebben vier groepen de twee verplichte examens afgelegd voor het diploma Personenschade Middelzwaar letsel. Maandag 7 december is de laatste assessmentdag geweest, de uitslagen van deze examens volgen nog. 

Diploma

Graag hadden wij in maart 2020 de geslaagden van de toen succesvol afgesloten leergangen in het zonnetje gezet tijdens een diploma-uitreiking met een mooi programma met sprekers op de cursuslocatie van OSR. In maart/april 2020 stond ook alweer een volgende leerganggroep gereed om de examens af te leggen. Met enige vertraging heeft deze groep gelukkig in juni 2020 alsnog examen kunnen doen. Ook voor deze geslaagden konden wij dit jaar geen ‘live’ diploma-uitreiking organiseren. Daarom hebben alle geslaagden een cadeaupakket van OSR ontvangen. Zo kunnen zij toch vieren dat ze geslaagd zijn.

Wij willen alle geslaagden nogmaals van harte feliciteren en hen een mooi vervolg van hun carrière toewensen. Kundige en gekwalificeerde personenschadebehandelaren in het vak!

Sinds het najaar van 2019 tot december 2020 hebben ruim 100 deelnemers examens van de leergang Personenschade Middelzwaar letsel afgelegd. Daarmee wordt de branche personenschade bediend met volop gekwalificeerde professionals die middelzware letselschades op een deskundige en communicatief vaardige wijze kunnen behandelen. Daar zijn we natuurlijk trots op!

Ontwikkelingen leergang MZL 2020

2020 was een bewogen jaar voor iedereen. Bij OSR stonden zes groepen klaar om met de leergang MZL van start te gaan. Daar waar nodig hebben we klassikale bijeenkomsten vervangen door online lesdagen. We blijven steeds kijken wat er mogelijk is en wat het beste is voor de deelnemers, zodat alles voor iedereen veilig en goed verloopt.

Wat betreft de online lessen zijn we inmiddels een paar maanden verder. We hebben ervaringen opgedaan: de docenten en de deelnemers raken gelukkig gewend aan de online bijeenkomsten.

Een van de deelnemers over een leergang die in 2020 heeft plaatsgevonden: ”Ik vond het een intensieve maar vooral leuke en leerzame opleiding. Het was leuk om kennis te maken met de medecursisten en van gedachten te wisselen. Daarnaast wil ik OSR bedanken dat de opleiding digitaal kon worden voortgezet (in verband met de coronamaatregelen). Dit is goed aangepakt en opgelost.”

De Adviesraad

Naast de ontwikkeling van klassikaal naar online onderwijs, blijven wij altijd kritisch kijken naar de inhoud van de leergang.

Pauline Verhoeven, opleidingsmanager van de leergang, vertelt:
‘’We blijven kritisch kijken naar een goede aansluiting van ons aanbod op de behoefte van de personenschade professional. Dat werkveld is en blijft uitdagend. Je ziet dat onderwerpen zoals ethiek, constructief omgaan met emoties en onderhandelingsvaardigheden naast kennisgerichte onderwerpen, steeds vaker naar voren komen als belangrijke soft skills. Deze zijn nodig, gelet op de conclusies uit het rapport Langlopende letselschadezaken dat is uitgebracht.’’

Samen met de adviesraad leergangen letselschade wordt de leergang continu geactualiseerd en zullen deze soft skills hoog op de agenda staan bij de vernieuwing van de leergang.

In deze adviesraad zitten vertegenwoordigers van onder andere het Verbond van Verzekeraars, Platform Personenschade (PIV), het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE), vertegenwoordigers van aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars, de Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE), De Letselschade Raad en de LSA (als toehoorder). Hiermee is deze leergang van OSR toonaangevend in de branche personenschade.