Raad voor rechtsbijstand erkent basisopleiding arbeidsrecht van OSR juridische opleidingen

Terug naar overzicht
20 februari 2020

De basisopleiding arbeidsrecht van OSR juridische opleidingen is onlangs officieel erkend door de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor de deskundigheidseisen arbeidsrecht. OSR juridische opleidingen is hiermee een van de eerste juridisch opleiders met een basisopleiding die voldoet aan nieuwe inschrijvingsvoorwaarden van de RvR die per 1 januari in zijn gegaan.

De nieuwe inschrijvingsvoorwaarden houden onder meer in dat advocaten die niet genoeg ervaring hebben op de nieuwe rechtsterreinen een relevante basisopleiding of het relevante grote keuzevak uit de beroepsopleiding moeten volgen van tenminste 20 PO-punten en zaken moeten meelopen met een andere advocaat.

Over de basisopleiding arbeidsrecht

Paul Tillemans is opleidingsmanager bij OSR en is blij met de erkenning: ‘Onze basisopleiding arbeidsrecht is gebaseerd op de eindtermen en leerdoelstellingen van het groot keuzevak arbeidsrecht uit de Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Wij houden echter altijd aandacht voor aanscherping en doorontwikkeling van deze opleiding en werken daarvoor in nauwe samenwerking met ons docententeam: mr. Joost Berculo, mr. Suzanne Broens, mr. Bruno van Els, mr. Hannah Vera Hess, mr. Martijn Vaessen, mr. Nanouck Schmeitz, mr. Saar van Waegeningh, mr. Joost Quant.’

‘Niet alleen uit de erkenning van de RvR  blijkt dat deze opleiding aansluit aan de benodigde kennis en kunde van (onder andere) advocaten. Ook de respons die wij ontvangen van onze deelnemers toont aan dat onze vierdaagse basisopleiding ruimschoots voldoet aan de kennisbehoefte voor dit rechtsgebied. Dit zien we bijvoorbeeld terug in de reviews en eindscore van deze opleiding die met een 8.8 valt in de top van ons productaanbod.’

Over de basisopleiding arbeidsrecht

De basisopleiding arbeidsrecht gaat op 4 november aanstaande weer van start en beslaat vier cursusdagen. De modulaire samenstelling is als volgt:

Module 1: Arbeidsverhouding en arbeidsovereenkomst;

Module 2: Ziekte en re-integratie;

Module 3: Opzegging, ontbinding en ontslag op staande voet;

Module 4: Praktijkdag ontslagrecht (in en buiten rechte).

Basisopleiding arbeidsrecht
'Raad voor rechtsbijstand erkent basisopleiding arbeidsrecht van OSR juridische opleidingen