Online cursussen bij OSR

Terug naar overzicht
27 mei 2020

Ons team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwikkelen van online cursusaanbod. In samenwerking met onze docenten staat er nu een aanbod waar wij trots op zijn. Dit aanbod groeit continu.

Verschillende actualiteitencursussen, basis- en verdiepingscursussen en vaardigheidstrainingen bieden wij nu ook online aan. Je hebt alleen een internetverbinding en een computer of tablet nodig om deel te nemen. Voor deze online cursussen en trainingen werken wij met Canvas, een digitaal leermanagementsysteem (LMS), in combinatie met BigBlueButton zodat we een interactieve leservaring kunnen bieden. Je volgt dus live een online cursus, ook wel een virtual classroom genoemd.

Canvas en BigBlueButton

Canvas heeft BigBlueButton geïntegreerd als videoconference systeem. Hier deelt de docent een presentatie en wordt de les live gevolgd door de deelnemers. BigBlueButton maakt het mogelijk om de lessen interactief in te richten. Er kan gebruik worden gemaakt van:

  • Scherm, video, notities en presentaties delen;
  • Polls: de docent geeft een meerkeuzevraag en de deelnemers geven hier antwoord op;
  • Breakout rooms: de groep wordt opgesplitst in verschillende ‘kamers’ om zo een casus te bespreken of een opdracht te maken;
  • Whiteboard: alle deelnemers kunnen hun ideeën weergeven op een gedeeld whiteboard of presentatie;
  • Via de chat kunnen vragen worden gesteld aan de docent of andere deelnemers.

Canvas wordt wereldwijd door vele universiteiten gebruikt als leerplatform. In Nederland werken o.a. de VU en de UvA met Canvas. Hier kan naslagwerk, lesmateriaal en kunnen huiswerkopdrachten worden aangeboden. Ook kunnen quizzen en toetsen worden ingezet om kennis testen en feedback te geven. Deelnemers krijgen individuele inloggegevens en toegang tot hun eigen cursusomgeving.

AVG

Canvas en BigBluebutton zijn allebei systemen die de AVG in acht houden.

NOvA erkenning afstandsonderwijs 

OSR is door de NOvA officieel erkend zijn voor afstandsonderwijs. Dit houdt in dat de online cursussen die wij organiseren voldoen aan de eisen die de NOvA heeft opgesteld. Lees hier meer over onze de erkenning voor afstandsonderwijs. 

Bekijk ons online cursusaanbod

Online cursusaanbod
'Online cursussen bij OSR